View Single Post
Vechi 07.01.2012, 14:16:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Am fost si eu putin surprins de alegerea Preafericirii Sale Alexandru Muresan in aceasta demnitate, cand in Romania exista un mitropolit romano-catolic Inaltpreasfintitul Ioan Robu
PF Lucian avea și până acum un grad peste IPS Ioan, fiindcă "arhiepiscop major" înseamnă mai mult decât mitropolit (aproape patriarh). El prezida lucrările CER (Conferința Episcopilor din România), care îi reunea pe toți episcopii catolici de orice rit, peste Mons Ioan Robu și peste Mons. Jakubovici, mitropolitul romano-catolic de Alba.
Un alt motiv avut în vedere ar mai putea fi acela că PF Lucian împlinește 80 de ani, adică vârsta retragerii și, în plus, este suferind. Pentru prefericirea sa, era ultimul tren spre Sf Colegiu. IPS Ioan va mai păstori mulți ani, cu ajutorul lui Dumnezeu.

De remarcat, totuși, că PF Lucian devine printre puținii întâistătători de Biserici Răsăritene care accede la demnitatea de cardinal. Din câte știu, acum sunt trei răsăriteni în Colegiu: PF Lucian, card Liubomir Husar, care este emeritus pentru Biserica Greco-Catolică Ucraineană și cel numit acum, printre cei 22, care este capul Bisericii Siro-Malabreze, al cărui nume îmi scapă momentan.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 07.01.2012 at 14:33:14.
Reply With Quote