View Single Post
Vechi 07.01.2012, 15:57:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cu asta ne-am lămurit de cum am citit Scriptura. Problema e la tine că tu nu crezi Scriptura, tu-l crezi doar pe Platon. Probabil ai și icoana lui în sufragerie la loc de cinste.
Cât despre mine, eu cred Scriptura:

"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania)

țărână + suflare de viață = suflet viu

Petru tâlcuiește, Tradiția ticluiește...
Mai omule de aia iti zic ca citesti Biblia cu partea dorsala .S-a facut omul nu sufletul.Acum daca tu-mi zici ca Anania credea ca omul este pamant si suflare de viata e altceva.Daca tu intelegi ca Omul = Sufletul asta e problema ta.. Dar poti aplica aceeasi judecata peste tot ? De ce imi zici mie ca sufletul din citatul meu din Fapte inseamna viata ? Nu mai inseamna omul ? Eu inteleg ca asa s-a facut omul viu iar sufletul pastreaza viata din ce a scris Anania.
Dar in citatul cu "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul ... " ce inseamna ? Poate insemna viata ? Poate .Poate insemna trup + suflare de viata ? NICIODATA.
Dar cand Pavel spune sa ne pastram curate trupurile si sufletele si duhurile poate insemna sufletul - trup + suflare de viata ? NICIODATA.
Deci tu spui ca sufletul este numai o notiune care descrie fiinta intreaga dar poti aplica asta peste tot in biblie ? Si daca nu poti atunci de ce insisti ca sufletul este trupul + suflarea de viata ? Trupul + suflarea de viata este omul viu nu sufletul.