View Single Post
Vechi 07.01.2012, 18:21:47
antoneta antoneta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
depinde de om in primul rand. Nu toti tinerii sunt asa cum i-ai catalogat. Cei 7 ani de acasa conteaza mult, si mediul familial in care traieste tanarul. Doamne ajuta!
Dragul meu, citesc de multa vreme comentariile pe acest forum, dar azi m-am infuriat pentru ca multi nu stiu in ce directie a luat-o azi scoala...nu din cauza profesorilor ( eu sunt profesor de chimie) ci din cauza societatii care promoveaza numai nonvalorile siliconate si blonde sau pe cei care stiu sa dea un sut intr-o minge. Predau la gimnaziu si anul trecut, la clasa la care eram diriginta, am facut o ora de dirigentie in parc, am vrut sa discutam in alt mediu despre ce vor ei de la viata. Am intrebat-o pe o eleva care, culmea, era foarte slaba la invatatura, ce reprezinta tatuajul de pe picior si i-am sugerat sa poarte o fusta mai lunga. Mi-a raspuns obraznic intrebandu-ma daca vreau sa se calugareasca. Intrati intr-o scoala, chiar si de la periferie...profesorii sunt prost imbracati comparativ cu hainele de firma ale elevilor...indiferent ce le spui sau indiferent cum ii sfatuiesti, iti vor spune ca esti cam invechit.
Exista si exceptii, de elevi cu care chiar te intalnesti la biserica...dar sunt asa de putine cazuri...ca ai impresia ca de data aceasta, exceptia nu intareste regula.
La liceu, e si mai trist. Se mira ca nu iau bacalaureatul, dar lipsesc de la ore, fac circ in loc sa invete.
Cine are doar idei despre elevi exemplari...este depasit! Va rog sa ma iertati, dar sa vina un copilas de clasa a 5-8 vopsit, cu suvite si sa spuna ca mama i le-a facut, e ceva ce nu pot accepta, sa vezi fete machiate in clasa a 7 a ca la parada modei ( rimel, fond de ten samd)...le trimiti la baie sa se spele, si spun ca " nu se ia"...
Sau sa apara la scoala cu o hartiuta scrisa de mama , nu va spun cu ce ortografie si sa-si invoiasca odrasla pe motiv ca a fost la un " casting"...spuneti ce vreti, dar eu, daca nu iubeam copiii, plecam spre alt domeniu.
Reply With Quote