View Single Post
  #27  
Vechi 08.01.2012, 12:18:35
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.926
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pai poate acel om nu intelege f bine ce e cu Hristos si biserica ,e mai mult o lipsa de informatii .
Iata ce spune Hristos,in concluzia fericirilor de pe munte :"NU cine imi zice Doamne Doamne,ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri,acela se va mantui "
Deci Hristos nu trebuie cunoscut explicit ,ci poruncile sale trebuie cunoscute si indeplinite.
Eu n-as garanta la judecata ca acel om, care noi il numim necredincios nu se va mantui inaintea mea.Caci i se va zice: < am fost bolnav si ai venit pe la Mine >. Asa cum face el cu batrana aceea acum. Daca intradevar o face din toata inima ....Dar eu,noi,cu ce ne vom lauda? La ce ne a folosit credinta? cati batrani am ajutat? cati flamanzi am ospatat?Cati oameni tristi am vizitat? Si faptele care le am facut le am facut din toata inima,sau ca unu care asteapta sa fie vazut de oameni,si astfel sa isi ia rasplata?
E o lipsa de informatii pentru ca el nu vrea in ruptul capului aceste informatii. Nu traieste intr-un trib african unde nu are informatii crestine. Cand face aceste fapte bune , justificarea sa, in sufletul sau sunt simtamintele ce le nutreste. Ei bine in nici un caz nu sunt simtaminte de implinire a voii lui Dumnezeu pentru ca nu vrea sa creada in El. Este asemenea unui crestin care merge la biserica pentru a arata lumii cat e de credincios si nu pentru a se bucura de Harul lui Dumnezeu.
Hristos trebuie cunoscut.
""Slavă Sfintei, Celei de o fiintă, de viată făcătoarei si nedespărtitei Treimi". Cum deci L-am putea despărti pe Tatăl de Fiul, când Iisus Hristos afirma clar: Eu si Tatăl Meu una suntem! (Ioan 10,30) Si când Sfântul Ioan, Apostol, Evanghelist si Teolog al iubirii, afirmă si el: Oricine tăgăduieste pe Fiul nu are nici pe Tatăl (I Ioan 2,23).

Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal.
Un om care nu vrea sa creada in Dumnezeu acest om tagaduieste si pe Fiul Sau.

Nici eu nu garantez pentru nimeni mantuirea, nici pentru mine, de aceea am si spus in postarea 12 despre acel om asa:
"Cu siguranta ca Dumnezeu care este desavarsit de bun, va schimba ceva la acea persoana si il va aduce pe calea spre El."

Orice fapta buna daca nu e savarsita pentru Hristos, si in numele lui Hristos, si ca si cum am face lui Hristos acea fapta buna nu ne duce spre mantuire ci moarta este si fara de folos sufletului nostru. Cu atat mai grav cu cat cu buna stiinta nu se vrea primita credinta.
Aceasta este invatatura Sfintilor.

Spune Sfantul Teodor al Edesei: "Precum fapta buna fara credinta este cu totul moarta si fara putere (efect), asa si credinta singura, fara fapte de dreptate, nu ne izbaveste din focul cel vesnic. Cel ce Ma iubeste, zice Domnul, va pazi poruncile Mele. Daca iubim deci pe Domnul si credem in El, sa ne sarguim intru lucrarea poruncilor Lui, ca sa castigam viata vesnica. "

Despre faptele bune fara credinta s-a discutat pe acest forum pagini intregi.
__________________
"De carma mintii atarna incotro pornim si unde mergem.
Adevarul este fiinta vie.
Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului.
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca
Reply With Quote