View Single Post
Vechi 09.01.2012, 12:56:10
suveranul suveranul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.09.2011
Implicit Premizele fiintei suverane.

In unele aspecte foarte importante Individul liber suveran este o rasa speciala de oameni. Mai jos este un exemplu al asumarilor de baza, sau afirmatiile conform carora Individul liber suveran isi traieste viata:
1. Eu sunt liber
2. Sunt propriul meu stapan( eu sunt suveran)
3. Eu sunt responsabil
4. Aleg valorile dupa care sa traiesc;
5. Imi traiesc viata dupa bunul meu plac
6. Practic asociatia prin consimtamant;
7. Doresc ca si altii sa se bucure de aceeasi libertate.

Fiecare Individ liber suveran are propriile sale premize, fie formulate explicit ori ba. Unele implicatii ale premizelor de mai sus, sunt:

1. Eu sunt liber
Nu poti deveni liber prin simpla afirmatie ca esti liber. De asemenea suspectez ca este foarte dificil pentru oamenii care nu au trait liber sa descopere ca sunt intr-adevar liberi. Dar oamenii pot descoperii ca ei controleaza energia care le anima trupurile, si ca - in fond- fiecare actiune pe care o savarsesc este rezultatul unei decizii in creier.
Mintea si corpul meu sunt sub puterea mea... Orice crezari pe care s-ar putea sa le am cum ca nu as fi liber, sunt doar pareri in mintea mea. Eu aleg acele pareri. Eu le pot schimba.
2. Sunt propriul meu stapan( eu sunt suveran)

Fie esti propriu-ti stapan sau altcineva te stapaneste in care caz esti sclav. Prin extensie, daca esti propriu-ti stapan, esti proprietarul vietii tale, a mintii, a trupului, a bunurilor si a fructelor muncii tale. A fi suveran sa a fi propriu-ti stapan este acelasi lucru.
Descoperirea faptului ca esti suveran rezulta si din realizarea faptului ca esti slobod si ca toate sistemele politice de constrangere(coercitive) de pe planeta Pamant din ziua de azi sunt mistificari fraudulente. Eu nu conduct pe nimeni, nici nu sunt condus de nimeni. Sunt suveran asupra vietii mele, a mintii, a trupuli si a proprietatii.

3. Eu sunt responsabil

Realizarea ca esti responsabil este rezultatul unei constiente crescande intre relatia dintre actiunile tale( si non-actiuni) si consecintele lor. Alegerile tale au consecinte. Stilul de viata pe care-l traiesti, nivelul de libertate, si starea sanatatii tale sunt consecintele alegerilor tale. Ti-ai creat propria viata. Esti responsabil, fie ca o sti sau nu.
Intr-o masura foarte mare, eu sunt cauza actiunilor mele, eu sunt cauza urmarilor, si eu determin ce se intampla cu mine. Totusi, realizez ca in timp ce sunt liber sa-mi aleg actiunile, nu am aceeasi libertate sa aleg si consecintele actiunilor mele. A fi responsabil mai inseamna sa-ti respecti conventiile in care te angajezi.
4. Aleg valorile dupa care sa traiesc
Orice cod moral dupa care traiesti, tu l-ai ales- chiar si inconstient. Daca tu alegi sa traiesti dupa “legile unei tari”(asa numitele), este alegerea ta. Un individ liber suveran stie ca pot exista atatea coduri morale cati indivizi contienti exista.
5. Imi traiesc viata dupa bunul meu plac

In marea majoritate a cazurile, aceasta este o evidenta afirmatie a unui fapt. A crede contrar, inseamna a te minti singur. Daca doreai ca viata ta sa fie diferita, ai fi creat-o diferit prin propriele-ti alegeri. Bineninteles, realizam ca “ evenimetele sansa” au o influenta considerabila, dar este metalitatea de victima sau sclav care acuza factori externi si care simuleaza neputinta.
6. Practic asociatia prin consimtamant
Practicarea fortei sau a contrangerii unui om asupra altui om este o ramasita a erei sclavagiste. Eu cred ca este o asociere voluntara. Eu nu fortez si nu contrang pe nimeni. Imi organizez viata asa incat sa reduc coercitia unora imptriva mea la minimum.
7. Doresc ca si altii sa se bucure de aceasi libertate.
Alti Indivizi liberi suverani mi-au imbogatit viata. Contactul social cu dansii tinde sa fie rasplatit, afacerile mutual profitabile. In general, viata este mult mai dictractiva si valoroasa in cercul unor Indivizi liberi suverani. Beneficiile rezulta din intentia mea reusita de a asista si pe altii in asi dezvolta libertatea.

Paralela: O persoana rationala cauta sa se asocieze cu alti indivizi rationali, si profita de existenta lor prin schimb voluntar in care toate partile castiga valoare.

Cucereste-ti libertatea!
Reply With Quote