View Single Post
  #144  
Vechi 09.01.2012, 13:55:02
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.04.2009
Mesaje: 1.114
Implicit

Citat:
Că, de fapt, nici măcar acela nu a fost condamnat de Inchiziție pentru descoperirile sale științifice epocale, a căror listă este următoarea: ( ) ci a fost vorba de un constat de erezie, să auzim de bine !
Ah, daca l-au ars pe rug pentru erezie, e perfect acceptabil.

Spuneti-mi, va rog, stiti de lista lucrarilor interzise pe care o compila Vaticanul? Puteti sa imi spuneti pana in ce an scrierile lui Galileo au fost pe lista respectiva?

Citat:
Clar, scurt si la obiect.
Nu e nici clar, nici (atat de) scurt, si nici macar la obiect.
Mai exact, cine are dreptul sa defineasca domeniile in care stiinta are sau nu dreptul sa lucreze? Biserica? De unde pana unde? Cand a adus teologia, vreodata, vreo informatie care a contribuit la progresul omenirii?
Pe cat facem pariu ca daca sap un pic gasesc vreun cleric care a spus, la un moment dat, ca si cosmologia e in afara domeniului stiintei, ca doar stim ca Dumnezeu a creat Universul, deci de ce sa ne mai batem capul?

Si daca valorile etice si morale sunt apanajul teologiei, unde sunt progresele? De ce tarile religioase stau cel mai prost exact pe partea de etica si morala?

Pentru Dv., tin sa va anunt ca stiintele cognitive se ocupa deja de problemele de mai sus. Si rezultatele apar, in mod destul de timid, pentru ca stiintele respective sunt la inceput. Dar progres exista.
__________________
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote