Citat:
Că, de fapt, nici măcar acela nu a fost condamnat de Inchiziție pentru descoperirile sale științifice epocale, a căror listă este următoarea: ( ) ci a fost vorba de un constat de erezie, să auzim de bine !
|
Ah, daca l-au ars pe rug pentru erezie, e perfect acceptabil.
Spuneti-mi, va rog, stiti de lista lucrarilor interzise pe care o compila Vaticanul? Puteti sa imi spuneti pana in ce an scrierile lui Galileo au fost pe lista respectiva?
Citat:
Clar, scurt si la obiect.
|
Nu e nici clar, nici (atat de) scurt, si nici macar la obiect.
Mai exact,
cine are dreptul sa defineasca domeniile in care stiinta are sau nu dreptul sa lucreze? Biserica? De unde pana unde? Cand a adus teologia, vreodata, vreo informatie care a contribuit la progresul omenirii?
Pe cat facem pariu ca daca sap un pic gasesc vreun cleric care a spus, la un moment dat, ca si cosmologia e in afara domeniului stiintei, ca doar
stim ca Dumnezeu a creat Universul, deci de ce sa ne mai batem capul?
Si daca valorile etice si morale sunt apanajul teologiei, unde sunt progresele? De ce tarile religioase stau cel mai prost exact pe partea de etica si morala?
Pentru Dv., tin sa va anunt ca stiintele cognitive se ocupa
deja de problemele de mai sus. Si rezultatele apar, in mod destul de timid, pentru ca stiintele respective sunt la inceput. Dar progres exista.