Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Singura cale de a primi Har de la Dumnezeu este prin iubirea de Dumnezeu. Dumnezeu a lasat libertatea de alegere omului. Daca omul nu vrea sa creada in Dumnezeu, atunci Dumnezeu ii respecta alegerile , daca nu ar face asa nu ar fi corect, ceea ce este imposibil. Pentru ca Dumnezeu este milos si iubitor dar si corect pana la desavarsire. Acestea se intrepatrund si actioneaza deodata in judecata Sa. Sigur Dumnezeu da Har oricui care crede in El si care exercitandu-si dreptul de alegere il alege pe Dumnezeu ca Domn al lui si pe care trebuie sa Il iubeasca cu toata fiinta sa, respectand porunca Lui cea dintai si cea mai mare. Daca prima porunca, cea dintai si cea mai mare nu o respecta atunci Dumnezeu nu forteaza pe nimeni sa o respecte.
|
"Cine implineste poruncile Mele acela este cel care Ma iubeste.
Va dau porunca noua,sa va iubiti uniii pe altii asa cum si Eu v-am iubit pe voi."
Nromal ca ce sustineti e firesc si rational,normal ca si eu gandesc la fel,ca trebuie sa il iubim pe Dumnezeu din toata inima.
Dar daca un tata are 2 fii,si unul din fii nu il iubeste pe tatal sau,iar celalalt da, dar tatal vede ca acel fiu razvratit ,macar are dragoste pentru fratele sau ,oare nu se va indura si de fiul cel razvratit ,macar pentru ca a aratat dragoste de frate ?
Daca eu ca om ,ma indur de acel care ignora pe Creatorul universului, oare nu se va indura si Dumnezeu de el ,daca vede urme de simtire la el ?
Iar daca dimpotriva,eu ca frate al sau il condamn ,ca e ratacit acum,oare Tatal ce va face?