View Single Post
Vechi 09.01.2012, 19:32:11
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TudorN Vezi mesajul
Intrebare care vreau sa o adresez e cu privire mai mult la anumite simboluri despre care sunt curios decat despre tatuarea corpului in sine deoarece stiu ca in mare nu este nici agreat dar nici "interzis". Inca nu sunt decis daca vreau sa fac acest pas, insa daca m-as hotari pana la urma, as dori sa imi fac acest simbolul Trinitatii/Triquetra(Tatal, Fiu, Sf Duh). Ceea ce vreau sa stiu este daca acest simbol chiar are vreo tangenta cu crestinatatea :-? , daca reprezinta cu adevarat ceva.
Totodata as dori sa stiu ce parere aveti despre simbolurile din alte religii(hinduism, budism); daca un crestin ortodox le asociaza pentru ceea ce semnifica, insa nu trece de la o religie la alta . EX : Om/Aum. Sper sa nu imi "sara" nimeni in cap prea tare :)
O prietena foarte buna si-a tatuat, in tineretile ei tulburi, un Aum pe umar. De-atunci au trecut anii, s-a impacat cu biserica, iar acum regreta foarte tare. Operatiile de inlaturare a acestor tatuaje sunt deopotriva scumpe si riscante si din pacate nu are posibilitatea de a suporta una acum.

Parerile vis-a-vis de tatuaje sunt impartite, nu numai intre crestini. Am o cunostinta, un tanar, care e ateu. Asculta muzica rock, oarecum specifica acestei mode a tatuajului, dar el nu e deloc de acord nici cu tatuarea, nici cu cerceii pe diverse parti ale corpului.
Eu, sincer, nu stiu ce sa zic. Pana la urma, daca X isi face un tatuaj, el e singurul afectat, indiferent ca va ajunge sa regrete decizia sau nu. Nu trebuie sa fii teolog ca sa stii ca biserica nu e de acord cu aceasta practica, insa nu ma simt in masura sa dau sfaturi pentru ca eu insami sunt posesoare de tatuaj(e). Tot ce pot sa spun e ca la mine e vorba de ceva cu totul si cu totul special, din foarte multe puncte de vedere si ca nu imi regret decizia.

Last edited by AnnaKarenina90; 11.01.2012 at 08:52:55.
Reply With Quote