View Single Post
Vechi 10.01.2012, 06:50:09
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Sa fim realisti,el oricum il vinde,mai ales cand e ceva la pret bun... Eu am un telefon care in magazin e minim 1200 - 1300 ron,si am dat pe el 400. Nu stiam ca e furat,insa cel mai probabil da,din moment ce nu avea nici macar incarcator la el si se vedea ca apartinuse unei fete... Si mai pot da exemple. Eu ce prind la "oferta" nu ratez

Am explicat mai sus. De undele stiu,de altele nu..

Crede.ma ca nu imi arde de glume
El...nu ar mai vinde,daca ar incepe sa existe din ce in ce mai putine persoane care aleg sa cumpere.Unii traiesc inca in ignoranta (sunt persoane care realmente nu stiu ca ceea ele cumpara e furat) sau indiferenta (nu le pasa sau auto-iluzioneaza ca nu fac nimic rau,indiferent ca ei se fac instrumentul motivatiei pentru care infractorul continua sa pagubeasca pe alti semeni),poate nici nu isi pun problema.Insa,cu tine este o diferenta...nu esti un ignorant,ba,mai mult,dupa ce ai pus intrebarea,mai multi frati ti-au dat cateva raspunsuri pentru ce anume nu este benefic,moral,crestinesc sa cumperi bunuri furate.
Mai departe,stiind,vei deveni raspunzator de actiunile tale,care,poate pana acum puteau fi trecute pe seama necunostintei de cauza.

Iar apropo de faptul ca el oricum va continua sa fure,chiar daca tu nu vei mai achizitiona asemenea "chilipiruri" (materiale,ca dealtfel,spiritual te incarci cu alte nenorociri,deci numai chilipir nu e!),iti pot spune o scurta istorioara:

Citat:
Se spune ca, intr-o padure, izbucnise un incendiu devastator si o pasare Colibri tot aducea apa in cioc, ca sa stinga focul.

Toate celelalte animale, innebunite de spaima, fugeau care încotro, pe unde nimereau.

Pasarea Colibri continua, insa, sa care apa cu ciocul.

Un tigru, constient de zadarnicia demersului, ii atrase atentia:

„Esti nebuna? Tu crezi ca poti sa stingi focul asta imens, cu stropul de apa pe care-l aduci tu?”

Pasarea Colibri ii raspunse: „Eu imi fac partea mea…

Mai departe,puterea de a alege se afla in mainile tale...

Last edited by heaven; 10.01.2012 at 06:59:02.
Reply With Quote