oare chiar suntem toti "oameni"
Stiu ca deviez putin de la subiect dar, am citit mai devreme o parere pe care o aud zilnic si pe care nu reusesc sa o accept: suntem toti OAMENI si avem aceleasi drepturi si instincte. Totusi observ de foarte multi ani urmatorul fenomen: cand un OM DE SEX MASCULIN are ceva de impartit cu un alt OM (FIE DE SEX MASCULIN, FIE FEMININ) isi revarsa furia violenta asupra OAMENILOR fara vina care il inconjoara (mutileaza, tortureaza, violeaza si ucide copii, parinti, frati, sotii);cand un OM DE SEX FEMININ are ceva de impartit cu un alt OM isi revarsa furia direct asupra rivalului/ rivalei (ii smulge parul, ii/o zgarie, il/o palmuieste, ii distruge obiectele personale, il/o hartuieste, il/o ucide). Nu cred ca e nevoie de exemplificari.
Sau de cate ori auzim un OM DE SEX MASCULIN spunand ca se teme in casa lui sa faca actiunile cele mai obisnuite (ex: sa inchida o usa de la dulap) de teama sa nu starneasa furia partenerului de viata? De cate ori un OM DE SEX MASCULIN este agresat verbal si uneori fizic in public (parcuri, strada, mijloace de trasport) doar pt ca are un chip sau un corp placut (si nu accept clisee de genul: OAMENII DE SEX FEMNININ provoaca pt ca umbla mai mult dezbracate)?
De ce OMUL DE SEX MASCULIN are voie sa patrunda in altarul bisericii si OMUL SE SEX FEMININ nu?OMUL DE SEX MASCULIN ESTE considerat "curat" 30/31 zile din luna pt a intra in sfintele locasuri,pe cand OMUL DE SEX FEMININ poate face asta doar in anumite zile ale lunii din cauza unei situatii pe care a primit-o odata cu trupul, fara sa o fi ales. Nu suntem toti bine veniti, in orice moment, in Casa Domnului?
|