View Single Post
Vechi 10.01.2012, 23:43:45
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Ce ar fi daca omul s-ar bucura, privind undeva in tacere dupa un colt , nevazut de cel sarman caruia i-a adus o bucurie fara ca macar sa stie de unde vine bucuria, deci ce ar fi daca s-ar bucura fara imboldul recunstiintei ci doar pentru bucuria celuilalt? Nu aceasta ar fi bucuria crestineasca? .
sincer nu vad legatura dintre fraza ta,care nici nui o prea inteleg,si postarea mea,destul de simpla
Citat:
În prealabil postat de iustin10
Cea mai mare bucurie a unui om este.... sa aduca bucurie altui om . In privirea plina de recunostinta a celuilalt el de fapt vede privirea plina de drag a lui Hristos.
Mai departe prin citatele date,pare ca obiectia(daca ea exista) ,se refera la faptul ca un om vazand recunostinta in ochii altui om, se mandreste cumva ,si nu inchina intreaga sa fapta lui Dumnezeu cel nevazut
Citat:
"3. Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta, 4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție."
Dar ca de obicei decupezi,pentru ca eu afirmasem ca a aduce bucurie unui om inseamna a il vedea pe Hristos in privirea acelui om. Deci nu am vorbit despre o rasplata egoista a acelei fapte,care eventual sa ne satisfaca mandria ,ci despre descoperirea lui Hristos prin actul iubirii . Cand simti un om in nevoie si esti alaturi de el ,bucuria lui e cu mult mai mare decat fapta ta ,pentru ca prin asta el simte o mana intinsa.Si bucuria ta insati e cu mult mai mare decat efortul care l-ai facut ,pentru ca prin asta simti ca ai facut acel bine omului luat in genere ,adica lui Hristos.
Citat:
Indiferent cat de frumos sunt principiile umaniste, niciodata nu vor putea fi atat de desavarsite ca pricipiile crestin-ortodoxe
Odata ce eu nici o fapta nu o separ de Hristos ,si credinta nu o separ de bucurie ,de ce numesti principiile mele umaniste ? A ajuns oare umanitatea sa se identifice cu Hristos:)? ce bine ar fii...

P.S. Pentru ca este un topic despre bucurie ,hai sa iti mai spun o bucurie a mea. Bucuria mea este sa mi se raspunda ,sa intru intr-un dialog ,ca asta ma face sa nu ma simt singur atunci. Asa ca iti multumesc sincer ,si chiar imi esti draga, chiar daca mai mereu scrii in contradictoriu cu mine si uneori extragi doar portiuni din ce am zis,fara sa vezi ansamblul :P

Last edited by iustin10; 10.01.2012 at 23:46:49.
Reply With Quote