[quote=Mihai36]
Insa normele morale nu acopera pe de-a intregul necesitatile une vieti spirituale.
[QUOTE/]
Pai aceasta dovedeste chiar incapacitatea acelor religii de a genera norme morale care sa fie suficiente omului ,si sa recunoasca pe Dumnezeu in ele.
Crestinismul este singura religie adevarata,tocmai pentru ca normele sale morale sunt singurele care se aplica orcarui om ,din orice cultura . Crestinismul nu introduce ziduri in plus,fata de celalalte religii ,ci darima orice ziduri dintre oameni ,dovedind cea mai adinca cunoastere a sufletului uman si, a relatiei sale cu Dumnezeu.
Restul religiilor au o oarecare doza de bunatate in ele.Crestinismul e singurul care are desavarsirea.
Bineinteles veti incepe cu cruciadele ,inchizitia sau alte manifestari.
Dar esenta crestinismului este lupta cu tine insuti,si nu cu ceilalti .
Crestinismul este si acea religie universala dorita de multi ,pentru ca e valabil pentru toti oamenii si e modelul desavarsit de relatie cu Dumnezeu.
Mai concret,si un hindus cand e atacat are tot 2 optiuni : sa riposteze ,sau sa iubeasca pe cel ce l-a agesat .Una e optiunea fireasca,care au descoperit-o toate celalte religii ,precum si filozofii ,iar cealta este optiunea dumnezeiasca ,care implica sa te gandesti la agresorul tau ,ca poate chiar are nevoie sa te loveasca .Si el va pleca bratul rusinat...
Nici o religie nu a nascut ceva mai desavarsit si mai frumos pentru relatia : eu-tu , eu-eu , eu-Dumnezeu
Toate religiile spun ca doar prin ele te mantuiesti . Chiar si curentele universaliste,care vad mantuirea intr-un dumnezeu global ,de fapt il golesc de continut
Hristos e singurul care lasa cumva deoparte cinstirea ce i se cuvine si daruieste mantuirea Sa tuturor,rezumand-o la un fapt simplu,cerandu-le nu sa il iubeasca pe El,ci pe aproapele din preajma lor. Si atunci vor descoperi uimiti,ca de fapt, iubind pe aproapele ,in viata de zi cu zi , il descopera cu uimire pe Dumnezeul cel atotputernic,peste tot,in jurul lor
Cat de mare smerenia si dragostea lui Hristos : a luat chip de om, a murit pentru toti ,pentru ca toti sa intre prin usa aproapelui ,la Hristos,si prin Hristos,la Dumnezeu.
|