Citat:
În prealabil postat de iustin10
Fapta buna nu este separata de Dumnezeu,nu are cum.Oricine face o fapta buna este Dumnezeu in el.Pentru ca Dumnezeu este binele si este iubirea.
Iubirea fireasca este foarte putin capabila de a se ridica la Dumnezeu ,pentru ca ,asa cum spune si dobrin7m ,este limitata la ce ne face placere ,la egoismul propriu.
Iubirea fireasca inca nu mantuieste,pentru ca nu poate schimba omul in adancul sau.
Dar cand cineva iubeste pe aproapele sau cu o iubire desavarsita ,atunci iubirea sa devine dumnezeiasca.
Deschideti ochii larg,priviti in jurul vostru :veti gasi nenumarate exemple de iubire si frumusete la oameni din cei mai diversi,cu diferite grade de credinta,sunt momente in care sufletul vostru credincios,va slavi pe Dumenzeu ca a facut asa frumoasa lumea .
Eram pe camp,masina mi se impotmolise, si un om si-a sacrificat din wekendul sau ,si-a golit masina de nenumaratele bagaje(statea la cort) ,a mers cu ea prin hartoapele alea,si a venit sa ma traga din mlastina aceea . I-a pasat de mine ,a facut totul cu naturalete ,doar cu gandul la necazul meu ,si bineinteles nu a vrut sa ia nimic.
Acel om a avut o iubire fireasca sau dumnezeiasca ? Daca eu as fi aflat de el ca nu e credincios ,i-as fi pus oare vreo eticheta,ca se mantuieste sau nu ?
Caci fericirea fara margini ce am simtit-o ,mi-a aratat pe Dumnezeu mai prezent linga mine ca oricand.
Credinta naste iubire,fara indoiala .Dar si iubirea naste credinta . Talharul de pe cruce a luat apararea Unuia pe nedrept condamnat,si s-a umplut de revelatie .
Din carti si de la sfinti sa luati puterea de a iubi .Dar din viata sa luati puterea lui Dumnezeu,caci El este viu,si este linga noi.
|
Iustin, cand vom ajunge sa ne curatim mintea , sa o schimbam, atunci in aceasta situatie nu ti-ar fi trecut prin minte sa pui la indoiala dragostea acelui om, evaluand-o, l-ai fi luat asa cum e si i-ai fi dat si tu iubire asa cum te-a invatat Dumnezeu. Nici macar cu o adiere de vant, sau cu o farama de gand nu ti-ai fi pus intrebarea cum este acel om.
Si atunci, de ar fi avut iubire fireasca atunci ar fi simtit iubirea ta duhovniceasca, si poate ar fi inaintat spre credinta fara sa stii tu, ca asa a vrut Dumnezeu, iar de ar fi avut iubire dumnezeiasca, v-ati fi bucurat impreuna de darul Domnului.
dar nu e nimic. Suntem pacatosi, nu ne ramane decat sa cerem mila Domnului.