animalele nu sunt ale tale nici daca ai dat bani pe ele... sunt ale lui Dumnezeu.... deci nu potzi sa faci ce vrei cu ele, tot felul de dulcegarii shi aberatzii shi chinuiele... ci esti dator sa-l iubeshti ca pe orice tzi-a dat Dumnezeu, mai ales un suflet de om sau animal in grija... Iar animalele te rasplatesc intotdeauna, au si ele sentimente, minte, shi multa dorintza de afectziune, ei stiu daca ii iubeshti si atunci se alinta si te exploateaza, shi vin la tine mereu ca la un fraier sa le mai dai cate ceva... noi oamenii am fugit demult de la dorintza de afctziune shi iubire pe care o cer mereu animalele de la noi... intre oameni o confundam mereu cu ingaduintza pentru pacate shi placeri... Am avut caini, iepuri, gaini, gashte shi alte animale si am la parintzi caini, care isi fac intotdeauna datoria sa latre la straini pentru mancarea care o primesc shi mereu stiu sa ceara shi sa ofere afectziune... dar bmd cred ca zice bine ca e aiurea sa lae faci cainilor toate mofturile iar de copil sau boschetarul disperat sa-l haitui shi alungi ca pe o naluca...
|