Nu mai știam cine și unde sunt, nu mai simțeam spațiul și timpul…. Doream cu disperare doar ca bunătatea aceea ce mi se descoperise să rămână cu mine: să stau în casa ei și să mănânc la masa ei și să privesc prin fereastra ei, să fiu copilul ei, care se joacă în curtea ei, care se bucură de laudele ei… Și pentru asta trebuia să spun totul, să dau totul afară din mine, să mă eliberez de tot ce fusesem până atunci…. Să dau afară tot ce era de afară, tot întunericul și scâșnetul dinților sufletului meu… Aici în dragostea aceasta ar fi trebuit să mă nasc și să locuiesc și să cresc… Aici ar fi trebuit să fiu dintotdeauna și să nu cunosc altceva… Dar eu m-am născut afară, din oameni izgoniți din Rai, care s-au învățat să trăiască afară, în întuneric și-n mijlocul disperării… Oameni care au colonizat ura și durerea continuă… Oameni care locuiesc în mlaștină și s-au învățat cu căldura ei fetidă… Au uitat mireasma bunătății și dragostei lui Dumnezeu…
M-AM ÎNDRĂGOSTIT, MAMĂ!
Iubesc, tată!
Nu un băiat, nu o haină, nu o muzică, nu un liceu, nu o carieră!
M-am îndrăgostit de Viață, de Dumnezeu și de Om! Toate acestea m-au strâns într-o singură îmbrățișare de nesfârșită dragoste și duioșie când m-au cuprins de umeri și m-au ridicat, nu de pe podeaua de lut a unei chilii, ci din adâncul mormântului în care locuia sufletul meu…
Acum, chiar dacă lumea întreagă ar pieri, cu toate lucrurile și modele ei, FERICIREA MEA AR RĂMÂNE NEȘTIRBITĂ! Pentru că acum ea nu mai vine din afara mea spre înlăuntrul meu, ca să depindă de capriciile lumii: ci vine din lăuntrul meu și crește până se revarsă în jurul meu: și nu trebuie decât un singur lucru: să rămâi credincioasă Izvorului ei, Iisus Hristos Cel Răstignit. Din El curge, nespus de bogată, această iubire duioasă, mângâietoare care înțelege și iartă și îndreaptă, cu nespusă blândețe, toate rătăcirile sufletului….
Atât mi-a spus călugărul acela la sfârșitul spovedaniei mele: Acesta Care a luat asupra Sa păcatele tale și ți-a dat iertarea, Acesta Care ți-a luat sufletul în brațe ca pe un prunc și ți l-a încălzit cu Suflarea Lui dătătoare de viață, este IISUS HRISTOS, Dumnezeu Care S-a făcut Om, răstignit pentru vina ta și înviat pentru viața ta…
Știu că nu veți înțelege… Oare poate cineva, fără să fi cunoscut el însuși, din experiență personală, cele scrise de mine?
Dar totuși am îndrăznit să vă povestesc… totuși, îndrăznesc să nădăjduiesc, că într-o zi, veți înțelege…
În zori, după priveghere, la sfârșitul Liturghiei, părintele mi-a făcut semn să mă apropii și să mă împărtășesc… Nu vă pot spune ce s-a întâmplat atunci… Doar că ceea ce am cunoscut în Sfânta Spovedanie a fost doar un mic prolog…
Știu că nu puteți înțelege… Dar vă rog, vă rog din toată inima să mă credeți: NICIODATĂ NU MI-A FOST MAI DOR DE VOI! NICIODATĂ NU V-AM IUBIT MAI CURAT ȘI MAI MULT!...
Aseară, când v-am cerut bani pentru imaginara aniversare la care trebuia să merg nu știam că am spus ultima minciună… Știam că mă duc să distrug și ultimul argument al vieții… Și, iată-mă, ca o întoarsă din morți, ca o ieșită din iad! Ca o învinsă de Viață! Doar pentru că Cineva a readus Dragostea pe pământ, deschizându-și brațele înaintea noastră și îmbrățișându-ne așa cum suntem cu prețul celor mai cumplite răni…
Acum, dragii mei, am pentru ce să trăiesc… Am ce să dau… Acum nu mă mai sperie nici o durere… căci Hristos le-a transformat pe toate în dureri de naștere ale Iubirii…
Aceasta trebuia să fie o scrisoare de adio… Și este! Spun ADIO întunericului, fricii și morții, deznădejdii și singurătății… Adio! În Numele Lui…
( după o întâmplare reală)
PUBLICAT DE IORDĂCHIOAIA MARIUS LA 08:45
http://oameni-si-demoni.blogspot.com...unde-este.html