Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Ana-Maria, draga mea eu nu am spus nici băbisme și nici superstiții ci am reprodus ce a spus preotul în biserică la predica din ziua de Bobotează.
Eu fac ascultare de preot că de aceia merg la biserică nu? Prin preot vorbește Biserica. Nu mi se pare corectă comparația cu pisica sau cu datul banilor lunea.
|
Eu am auzit preotii sustinand la predica lucruri neconforme cu invatatura Bisericii. Doar de dragul de a face ascultare ar trebui sa le promovez? Nu.
Orice alta practica din viata curenta a credinciosilor in afara Bisericii care nu are legatura cu rugaciunea si postul e superstitie. Lucruri de genul nu se spala in ajunul Bobotezei, nu se lucreaza a 3-a zi dupa Cincizecime, nu se mananca nimic rosu de Taierea capului Sf Ioan Botezatorul sunt doar superstitii si nu au nici o legatura cu practica Bisericii.
Acum, pentru sunt sigur ca sunt persoane care vor sustine in continuare ca nu se spala nu stiu cate zile in jurul Bobotezei, care este ratiunea? Ca a spus preotul nu e o explicatie. Care este explicatia preotului pentru acesta practica?