12.01.2012, 19:58:33
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Redusa la esenta,daca cineva ar fi interesat sa-i mai si citeasca pe cei atat de des invocati,la Parintii Bisericii ma refer,problema consta ca omul,in urma caderii in pacat isi utilizeaza alienat capacitatile care au fost puse in el in alt scop.Exemplu concret:mania era pusa initial ca o reactie benefica in fata pacatului si tentatiilor,precum un fel de scut de respingere.Avea un rol de gardian sa spunem.Cand omul,prin pacat,rupe cordonul ombilical cu Cel de Sus,cazand prada unei realitati care,in esenta,este doar o proiectie a propriilor patimi si boli sufletesti,el utilizeaza mania in mod dement,adica in loc sa o utilizeze contra atacurilor vatamatoare asupra sufletului el o utilizeaza contra unei alte creaturi,vazuta doar ca o piedica in calea satisfacerii propriilor demoni interiori,care ii plasmuiesc acesta fictiune a nebuniei.Pe scurt dracul a inversat functiile si aici este o lunga discutie,ce era facut sa ne apere este utilizat ca sa te ucida.Profit de acesta ocazie ca sa va remintesc,desi nu stiu cat interes voi genera,doua aspecte:traim intr-o lume extrem de bolnava spiritual si nici noi nu facem exceptie. Ce vedeti sunt efectele,cautati cauzele.
In acest sens,va recomand iarasi o carte.Am mai spus de ea.Eu va spun sa o cititi cu mare atentie.A citit-o cumva cineva?Poate totusi faceti rost de ea.
|
Este o carte exceptionala!
poate fi descarcata de pe :
www.arhiva-ortodoxa.info
|