View Single Post
Vechi 13.01.2012, 14:23:32
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
La începuturile guvernării acestora, eram destul de sceptic în ceea ce-i privește, dar încep, treptat, să le iau apărarea în diverse medii. Cu toate carențele lor și lipsa acută de oameni de calitate (sunt puțini de ăștia printre ei), dar multe din măsurile luate sunt OK. Dacă amintesc numai de bacalaureatul 2011 și ajunge, așa "analfabet" cum este Funeriu. În sfârșit, un examen în sistemul educațional din România cât de cât serios (după 90'). Să nu amintesc, însă, de Andronescu (predeșteptăciunea intelectuală) sau Andrei Marga, față de care am un respect deosebit, dar care nu au reușit să aducă oareșce ordine în educație. Las' că reușește Funeriu. Să-i ajute Dumnezeu șă mai lovească în așa-zisa calitate a educației. (am folosit exemplul acesta fiindcă Funeriu a fost criticat destul de aspru de opozanți). Oricum prefer oameni de acțiune în posturi care presupun acțiune, nu filosofi (Marga), nu oameni de cultură și gânditori care blochează din fașă orice acțiune bună, probabil din prea multă gândire, dându-le apă la moară tuturor scursurilor corupte de pe lângă ei.

Sincer să fiu am ajuns la o vârstă la care nu mă mai interesează nici doctrină, nici vânzare și "trădări" de partide atâta vreme cât interesul românului primează. Și eutanasierea este o măsură în interesul cetățenilor acestor țări atâta vreme cât nu-i revendică careva din mulțimea de iubiriști ai bietelor patrupede, înfiindu-i.
Imi pare rau dar va inselati din mai multe motive:
1. Faptul ca un examen e corect nu rezolva problema invatamantului (nu spun ca a fost corect). Nu asta ii va determina pe liceeni sa invete;
2. Programa si motodologia ar trebui sa fie schimbate pentru a avea reforma in invatamant
3. Cu profesori neracordati la realitatea timpurilor actuale nu putem performa chiar daca ei sunt pregatiti. Cu profesori slabi pregatiti nu putea iar performa. Si astea sutn categoriile predominante. Daca la prima categorie nu avem ce comenta, a doua este formata din teneri incapabil sa se realizeze in societatea actuala si in domeniul in care au studiat si aleg invatamantul. Pentru ca este mai comod. Majoritatea celor bine pregatiti nu aleg invatamantul pentru ca e foarte prost platit. A treia categorie, cea utila, este aproape inexistenta.
4. Nu se vor atrage tineri capabili sa formeze alte generatii cu salariile alea mizere
5. Cu stafful din Minister de cateva zeci de ani nu poti concepe o metodologie si o programa adaptata la nevoie societatii actuale si care sa corespunda profilului elevului de astazi.

Deci unde e reforma? Ce s-a intamplat bun pentru societate pe filiera educatiei?