Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90
Da, sigur ca viata se poate schimba oricand. Dar mai des auzi de bogati care isi pierd averea decat de saraci care reusesc sa se ridice. Dar daca reusesc, bravo lor! Atunci se pot pune si pe facut copii.
|
Am sa va dau un exemplu.
O femeie extrem de saraca, a facut vreo patru copii. Tin sa mentionez ca erau cei mai saraci din sat.La nasterea celui de-al patrulea doctorul i-a zis:"Doamna Fedora, de acum puteti sa faceti linistita avortul.Nimeni nu va mai poate opri. Si asa aveti destui copii, saracia e mare" iar femeia simpla, nestiutoare de carte a zis"Domnule doctor, saraca sunt dar criminala nu.Eu nu o sa--mi omor nici un copil".
"Bine, zice doctorul, dar ce o sa le dati de mancare?" la care femeia raspunse cu seninatate"In gradina, verdeata am destula". Doctorul nu a mai zis nimic. Femeia a mai facut inca 5 copii dupa aceea.Din cei cinci, care urmau sa fie avortati 3 sunt preoti si una preoteasa, asistena-singurii intelectuali din familia lor. I-a crscut in saracie, cand cel mai mic avea 3 ani sotul a plecat spre o lume mai buna.Ramasa vaduva, are parte de o alta grea incercare: in anul urmator le arde casa pana la temelii.Dar Domnul isi avea planul sau cu aceasta femeie saraca. Copiii cresc mari, invata scoala, o parte din ei pleaca in strainatate:Canada, Austria,Spania. Alta parte raman in tara si isi finalizeaza studiile devenind, prin mila lui Dumnezeu preoti.
Batrana Fedora mergea la Biserica cu lacrimi in ochi, ptr a vedea cum baietii ei slujesc altarului.Femeile o fericeau. Nimeni din sat nu mai daruise 3 preoti Bisericii, din aceeasi familie. nici macar familiile de ghiaburi. DEvenise din saraca satului, caruia ii plangeau oamenii de mila, o femeie cinstita si respectata de toti. Saracia lucie era acum doar o amintire, deoarece cu ajutorul copiilor constuiese o casa frumoasa, in care batrana isi traia linistita batranetile, bucurandu-se de copii si nepoti.
Batrana Fedora a plecat sa-si intalneasca sotul, si sa-i cante Domnului. In urma ei a ramas o familie numeroasa, cu 16 copii, 25 de nepoti, 2 stranepoti. Sa nu va spun ce bucurie e cand familia se aduna la Pasti ptr a pune o floare pe mormantul maicutei!
Femeia aceasta a fost soacra mea.