Subiect: Barbatii
View Single Post
Vechi 14.01.2012, 11:17:33
CarareaImparatiei's Avatar
CarareaImparatiei CarareaImparatiei is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Am sa va dau un exemplu.
O femeie extrem de saraca, a facut vreo patru copii. Tin sa mentionez ca erau cei mai saraci din sat.La nasterea celui de-al patrulea doctorul i-a zis:"Doamna Fedora, de acum puteti sa faceti linistita avortul.Nimeni nu va mai poate opri. Si asa aveti destui copii, saracia e mare" iar femeia simpla, nestiutoare de carte a zis"Domnule doctor, saraca sunt dar criminala nu.Eu nu o sa--mi omor nici un copil".
"Bine, zice doctorul, dar ce o sa le dati de mancare?" la care femeia raspunse cu seninatate"In gradina, verdeata am destula". Doctorul nu a mai zis nimic. Femeia a mai facut inca 5 copii dupa aceea.Din cei cinci, care urmau sa fie avortati 3 sunt preoti si una preoteasa, asistena-singurii intelectuali din familia lor. I-a crscut in saracie, cand cel mai mic avea 3 ani sotul a plecat spre o lume mai buna.Ramasa vaduva, are parte de o alta grea incercare: in anul urmator le arde casa pana la temelii.Dar Domnul isi avea planul sau cu aceasta femeie saraca. Copiii cresc mari, invata scoala, o parte din ei pleaca in strainatate:Canada, Austria,Spania. Alta parte raman in tara si isi finalizeaza studiile devenind, prin mila lui Dumnezeu preoti.
Batrana Fedora mergea la Biserica cu lacrimi in ochi, ptr a vedea cum baietii ei slujesc altarului.Femeile o fericeau. Nimeni din sat nu mai daruise 3 preoti Bisericii, din aceeasi familie. nici macar familiile de ghiaburi. DEvenise din saraca satului, caruia ii plangeau oamenii de mila, o femeie cinstita si respectata de toti. Saracia lucie era acum doar o amintire, deoarece cu ajutorul copiilor constuiese o casa frumoasa, in care batrana isi traia linistita batranetile, bucurandu-se de copii si nepoti.
Batrana Fedora a plecat sa-si intalneasca sotul, si sa-i cante Domnului. In urma ei a ramas o familie numeroasa, cu 16 copii, 25 de nepoti, 2 stranepoti. Sa nu va spun ce bucurie e cand familia se aduna la Pasti ptr a pune o floare pe mormantul maicutei!
Femeia aceasta a fost soacra mea.
Slavă Maicii Domnului! că ne-ați picurat și nouă puțin din stropul bucuriei dumneavoastră. Mulțumesc pentru acest exemplu adevărat de credință!
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur)
Reply With Quote