Citat:
În prealabil postat de Mihai36
el crede ca este desavirsit dar doreste inca sa fie in prezenta lui Iisus obtinuta prim moartea trupului ,
acest lucru ne arata o firava intelegere a realitatilor divine si ce inseamna sa fii desavirsit cu adevarat.
Un sfint arhant (cele 7 trepte de sfintenie) nu are dorinta e a trai in preajma lui Iisus caci deja El traiste in el si el in El in mod deplin astfel ca mai mult nu este posibil nici daca ai scapa de trupul fizic .
Aceea este fericirea deplina iar daca sa zicem ca mai sint inca doua ceruri pina la 9 acest lucru tot nu are legatura cu despartirea de trup.
Cum sa fii linga Iisus in conditiile in care El nu mai are trup si nici localizare caci este raspindit in tot universul divin .
Iisus sau orice alta instanta divina nu este asa ca noi , "Dumnezeu nu este om"
In Imparatie nu se poate spune ca Iisus este aici sau acolo , El este pretutindeni este omniprezent.
.
|
24. Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus.
25. Deci au zis lui ceilalți ucenici: Am văzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.
26. Și după opt zile, ucenicii Lui erau iarăși înăuntru, și Toma, împreună cu ei. Și a venit Iisus, ușile fiind încuiate, și a stat în mijloc și a zis: Pace vouă!
27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios.
28. A răspuns Toma și I-a zis: Domnul meu și Dumnezeul meu!
29. Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut!
(Ioan 20:24-29)
Din aceste versete, devin clar următoarele adevăruri importante:
Iisus Hristos a înviat într-un corp de altă natură, astfel încât a putut să vină în mijlocul ucenicilor, chiar dacă ușile erau încuiate și El nu întrase pe ușă.
Corpul în care s-a arătat Iisus Hristos ucenicilor era material pentru că ei au putut să-l perceapă acest trup cu cel puțin trei din cele cinci simțuri ale omului. Ei au auzit, au văzut și Iisus l-a chemat pe Toma să pipăie rănile din urma cuielor.
Când biserica din Corint a fost supusă pericolului unei erezii care punea la îndoială învierea celor morți, Apostolul Pavel le-a scris:
35. Dar va zice cineva: Cum înviază morții? Și cu ce trup au să vină?
36. Nebun ce ești! Tu ce semeni nu dă viață, dacă nu va fi murit.
37. Și ceea ce semeni nu este trupul ce va să fie, ci grăunte gol, poate de grâu, sau de altceva din celelalte;
38. Iar Dumnezeu îi dă un trup, precum a voit, și fiecărei semințe un trup al său.
39. Nu toate trupurile sunt același trup, ci unul este trupul oamenilor și altul este trupul dobitoacelor și altul este trupul păsărilor și altul este trupul peștilor.
40. Sunt și trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este slava celor cerești și alta a celor pământești.
41. Alta este strălucirea soarelui și alta strălucirea lunii și alta strălucirea stelelor. Căci stea de stea se deosebește în strălucire.
42. Așa este și învierea morților: Se seamănă (trupul) întru stricăciune, înviază întru nestricăciune;
43. Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă, se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere;
44. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc. (1 Corinteni 15:35-44)
Din acest pasaj vedem bine alte câteva adevăruri importante despre învierea morților:
Trupul în care a înviat Iisus Hristos este unul nesupus putrezirii și tot astfel vor fi și trupurile noastre la înviere.
Spre deosebire de trupurile noastre de acum, la înviere vom avea trupuri de slavă și de putere.
Trupul acesta este firesc, iar trupul în care vom învia și în care a înviat Iisus Hristos este trup duhovnicesc.
Deci, trupul duhovnicesc este cu totul diferit de trupul firesc pentru că este unul de slavă, de putere și care nu este supus putrezirii. Dar, în același timp, trupul duhovnicesc este unul material, in sensul in care poate fi perceput de oameni cu ajutorul simțurilor cum este auzul, văzul și pipăitul.
Iata ca Apostolul Pavel este dupa parerea mea, apostol in toata puterea cuvantului, de la care avem de invatat inclusiv faptul ca Iisus este persoana si are trup induhovnicit. Iisus nu este omniprezent in toate in sensul de a fi raspandit in creatie, dupa cum nici Tatal nu este raspandit in creatia Sa. El vede tot si stie tot , ca atoatecuprinzator, si este prezent in lume prin energiile sale, prin Duhul sau.
Cea ce expuneti are multa influienta de erezie panteista.
cu iertare