Citat:
În prealabil postat de Odinsson
Stiu 2 cazuri cu ce fac preotii cu acesti bani fiind cunostinte.Folosul e sa stie lumea ca nu totul e roz in Biserica.
De exmplu vine un preot acasa la mine,sa sfinteasca casa si el isi insala nevasta.Ce valoare are?
|
Pentru felul în care gestionează banii preoții dau socoteală consiliului parohial, din câte știu. Și trebuie să informeze și adunarea parohială, să știe unde se duc banii. Dacă nu sunt folosiți cum doresc oamenii din parohie, cred că trebuie făcută plângere la protopopiat sau arhiepiscopie. Dar dacă facem plângerea pe forum ce vom obține?
Că lucrurile nu sunt roz în Biserică cred că lumea știe destul de bine. Mai degrabă înclină să vadă în nuanțe de gri sau negru. Dar există și roz, numai că trebuie să știi unde să privești, adică în sus. Pentru că prea ades se uită că Biserica este instituție divino-umană. Și când intri în ea, ca să te rogi, ca să regăsești legătura cu Dumnezeu și cu ceilalți credincioși, auzi îndemnul „toată grija lumească să o lepădăm”. Dacă nu reușim asta, gândindu-ne la prețul mașinii preotului, de exemplu, degeaba ne ducem, că nu ne folosim.