Citat:
În prealabil postat de simona_fidela
Nu stiu. E cam mult ce imi cereti.
|
Pai asta e problema. Biserica are niste reguli. Fiecare trebuie sa le respecte. Nu biserica trebuie sa ii oblige sa le respecte. Asa sa spunem ca nu e bine, dar cum e bine nu stim nu ne prea ajuta.
Citat:
În prealabil postat de simona_fidela
Stiu ca oamenilor(in general) nu le place faptul ca la ortodocsi: 1. dureaza cam mult Sfanta Liturghie(2 ore sau chiar mai mult, spre deosebire de catolici unde dureaza in jur de o ora) 2. in biserica sunt scaune putine(la catolici sau alte religii sunt scaune destule astfel incat sa nu stea majoritatea oamenilor in picioare). In plus, am intalnit unii preoti care aveau o atitudine cam dura in timpul slujbei.(ex: ziceau cam dur ca trebuie sa fie liniste si sa nu intarzie lumea la slujba; adica in loc sa se bucure ca inca mai vin oameni- ca oricum vin putini- preotul prin comportamentul lui dur, ii alunga si pe aceia putini). Eu inteleg ca religia are reguli, dar totusi sa fie un pic de flexibilitate pentru ca altfel o sa dam cu timpul toti inspre rele si n-o sa mai vrem biserica.
|
Preotii aia sunt cei care au dreptate. Nu putem sa fim diplomati in relatia cu Dumnezeu. Hai ca il impartasesc si pe asta chiar daca el nu tine post ca daca nu dupa nu il mai prind pe la Biserica. Nu asa, facand compromisuri Biserica va reusi sa duca isi invete membri drumul spre mantuire.
Liturghia nu se poate scurta asa cum au facut catolicii pentru ca se plictisesc unii. Ci care se plictisesc o fac pentru ca ei vin la Biserica sa faca ceva comert cu Dumnezeu. Eu vin la Biserica-Tu ma ajuti sa imi fie bine. Ei nu traiesc liturghia. A nu se intelege aici ca ma intreptatesc pe mine. Nu sunt eu sfantul care traieste liturghia de la un cap la celalat. Dar asta e tinta spre care ar trebui sa tindem.
Asta cu scaunele nu e o explicatie proprie, dar e foarte buna. Daca mergeti la un om important stati pe scaun in fata lui? Cum putem trai liturghia daca noi stam relaxati pe scaun. Pai la fel de bine putem sta tolaniti in pat si privind slujba la televizor.