View Single Post
Vechi 12.09.2007, 02:25:40
jenica
Guest

Implicit

Mângâiere pentru bolnavi

Era prima aniversare a căsătoriei lor.
Fotis voia să-i facă un cadou de valoare soției sale. S-a gândit însă să-i dea Ellisei libertatea de a alege.
- Iubirea ta mă emoționează mult, i-a zis Ellisa soțului ei. Îți mulțumesc pentru că îmi dai dreptul de a alege. Aș vrea să mergem acum la magazin.
- Imediat și cu mare plăcere, a răspuns Fotis.
- Dar unde mergem, Ellisa? Aici unde mă conduci nu există magazine. Nu vezi ce case sărace sunt?
- Ai puțină răbdare și vei înțelege, a răspuns soția cu multă bunătate.
Curând au ajuns pe un drum strâmt, care ducea la o casă de cărămidă.
Au intrat înăuntru. Pe pat era întinsă o femeie tânără, palidă și slabă. În jurul ei se aflau trei copilași.
- Doamna Vasiliki, cum îți merge astăzi? Am adus medicul, așa cum am promis. Este soțul meu.
- Fotis, doamna Vasiliki suferă de mult timp. Și-a pierdut soțul și se luptă să-i crească pe cei trei copii ai săi.
Medicul, la început, a rămas uimit. Apoi și-a revenit. A ieșit imediat afară și a luat geanta din mașină. Apoi a examinat-o pe bolnavă cu blândețe.
- Doamnă Vasiliki, voi veni în fiecare zi să vă consult, până ce o să vă faceți bine. De medicamente mă voi îngriji eu...
- Iar de copii o să am eu grijă, completează Ellisa cu bunătate și fericire.
- Da, înțeleg acum de ce m-ai adus aici, adaugă medicul. Și trebuie să te încredințez, Ellisa, că ai ales cel mai bun cadou pentru aniversarea căsătoriei noastre. Un colier de iubire!...
Reply With Quote