Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Ceva scîrțîie urît în povestea asta: dacă acel copil a fost sursa problemelor celorlalți (vezi, să nu greșești cînd afirmi așa ceva), presupunînd că ei au fost vaccinați, DE CE AU FĂCUT TOTUȘI BOALA RESPECTIVĂ?????????
Ce rost mai are vaccinul dacă nu te protejează de bolile celor care, în inconștința lor, nu se vaccinează? Apropo, ăsta e unul din motivele pentru care nu vreau să-mi vaccinez bebele: nici un vaccin nu garantează prevenirea bolii respective. Mai mult, chiar dacă "prinde", expiră după o vreme și injecția trebuie repetată, adică nu sînt garantate pe viață.
|
Lucian, nu scartaie nimic, dar poate ca nu am fost eu destul de explicita.
1. Nu gresesc, analizele celor de la SANEPID si de la medicii de familie au confirmat faptul ca acel copil a fost sursa.
2. Streptococul betahemolitic nu este o boala, ci o bacterie, care da nastere unor boli ca scarlatina, angine, septicemii, endocardite etc. Aceasta bacterie este descoperita cand se efectueaza exsudatul faringian. Pentru ca era inceput de an scolar, toti copiii [si cadrele didactice si nedidactice] isi efectuasera acest examen cu aproximativ o saptamana sau doua inainte de sosirea fetitei respective. Si repet, ca sa nu fiu inteleasa gresit, acea mamica nu refuzase doar vaccinurile, ci orice fel de investigatie medicala efectuata asupra copilului. Daca ar fi dus'o la medic inainte de a veni la gradinita, ar fi stiut ca e purtator de streptococ, i'ar fi administrat un tratament cu antibiotic si ar fi venit la gradinita cu o saptamana sau doua mai tarziu. In momentul in care un parinte a sunat la gradinita sa anunte ca a fost cu copilul la doctor si i s'a descoperit aceasta bacterie in gat, asistenta medicala a fost nevoita sa contacteze SANEPID'ul si sa efectueze exsudatul faringian tuturor copiilor si angajatilor din gradinita. Dintre angajati, doar eu m'am ales cu minunatia aceasta in gat, de care incerc sa scap din octombrie.
Ma rog, detaliile sunt irelevante. Ce incerc eu sa spun e ca nu trebuie sa avem mintea chiar atat de incuiata si sa privim doar inainte. Uneori, mai ales cand e vorba de copiii nostri, trebuie sa mai lasam putin ochelarii de cal si sa ne supunem unor reguli de bun'simt, fie ca ne place fie ca nu. Atitudinea de "hai sa il iau pe NU in brate" nu a ajutat pe nimeni niciodata.