View Single Post
Vechi 12.09.2007, 02:28:59
jenica
Guest

Implicit

Până atunci erau o familie fericită. Kostas și Froso trăiau bine și dobândiseră și un băiețel, Dimitris.
Însă... la serviciul lui Kostas venise o nouă funcționară. Biroul ei se afla în aceeași încăpere cu al lui. La început nu părea nimic primejdios. Dar mai târziu lucrurile s-au schimbat. Kostas a devenit nervos, distrat. Froso a observat imediat schimbarea bărbatului său. Nu i-a spus însă nimic. Știa ce caracter are. Ar fi înrăutățit situația.
Până ce într-o zi a plecat din casa lui, lăsându-și soția și copiii.
Froso nu voia să ajungă la tribunal. S-a luptat cu inima curată pentru a depăși drama în care se afla.
S-au scurs zece ani. Dimitris devenise un voinic de 19 ani. Funcționar la o bancă, câștiga atâta cât trebuia ca să trăiască amândoi.
În anii aceștia, tatăl, fiind părăsit de femeia aceea rea, singur, izgonit de la serviciu, a fost nevoit să trăiască în lipsuri și izolare. Într-o zi s-a îmbolnăvit grav. I-au paralizat mâna și piciorul drept. Locuia într-un subsol și nu avea pe nimeni să-l îngrijească. Lacrimi fierbinți îi udau perna.
Dimitris a aflat despre situația tatălui său. L-a durut. Orice a făcut, era tatăl lui. I-a spus mamei sale. Și într-o după-amiază a luat o mașină și s-a dus în camera tatălui său. Mizerie și sărăcie...
- Tată, ridică-te! Te voi lua acasă la noi. Inima mea nu îndură să te vadă așa.
Kostas a început să plângă. Nu a putut spune nimic altceva, decât: „Iartă-mă, copilul meu!”
Și l-a transportat acasă...
Era Vinerea Mare! În ziua aceea Dumnezeu Se răstignise din iubire... Din iubirea care iartă ..........
Reply With Quote