„Prea Sfințite, nu sunt un habotnic, un neștiutor de carte, iar mai înainte am fost ateu.
M-am îmbolnăvit. Analize, examinații. Iese diagnosticul: cancer la intestinul gros. Confrații doctori îmi spun adevărul: am cancer în formă avansată (metastază) într-un loc în care aproape sigur duce la moarte.
Mă găseam în clădirea fundației Pantocrator din Atena, unde sunt îngrijiți bolnavii de cancer. După înștiințarea pe care am primit-o despre boala mea, pe când mă găseam singur, întins pe pat, mi-am venit în sine și mi-am întors mintea, sufletul și inima către Dumnezeu, în care nu credeam. Stăteam așezat pe pat, cu picioarele pe podea. Vorbeam singur, mă rugam lui Dumnezeu, Îi ceream să ia aminte la mine: Dumnezeul meu, Îi spun, nu credeam în Tine, spuneam că totul e un basm. Omul și știința îmi ziceam că sunt totul. Primește pocăința mea și, dacă mă consideri vrednic, vindecă-mi boala prin sfântul al cărui trup întreg îl avem aproape de noi (Sfântul Ioan Rusul).
Cineva bate la ușă. Îl poftesc să intre. Deschide ușa și intră un doctor tânăr, frumos, binevoitor.
- Ce faci, doctore, m-a întrebat, cum îți merge?
- Ce să fac, confrate, să spunem că mor.
- Nu, doctore, nu mori. O să iau tot ce ai rău înăuntru.
- Cine ești tu, tinere? Mie mi-a albit părul în această știință și cunosc ce am.
- Sunt acela pe care l-ai cerut mai înainte. La revedere, doctore!
Am ieșit imediat pe hol și am întrebat dacă a văzut cineva pe acel doctor tânăr.
Ceilalți doctori mi-au spus: confrate dragă, din necazul pe care îl ai, într-o clipă ai văzut acest vis. Însă nu, eram sigur că după rugăciune îl văzusem pe sfântul. Văzând că nu glumesc și că insist, mi s-au făcut analize și examinări.
La următoarele analize cancerul dispăruse. Câți și câți n-au văzut apoi cele două plicuri cu analizele: cu cancer și, după întâmplarea istorisită mai sus, fără cancer!
Prea Sfințite, nu sunt habotnic... Am văzut pe Sfântul... M-a vindecat…......
din minunile Sf Ioan Rusul
|