View Single Post
Vechi 16.01.2012, 18:41:47
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Motivul ptr care se folosesc parfumuri nu este de a masca un parfum neplacut. Nicivorba!
Motivul este unul mult mai binetilcuit, pe care unii il stiau altii nu, dar se bucura de avantajele sale.
Mi-am pus adesea intrebarea de ce o persoana care se parfumeaza lasa o impresie mai puternica, in special celor de sex opus, decat una care nu foloseste parfum?
Raspunsul mi l-a dat un coleg, candva:din cauza feromonilor.
Ce sunt feromonii?

La intrebarea principala “ce sunt feromonii?” se raspunde prin ideea ca ei se folosesc pentru atractia dintre 2 persoane de sex opus. Aceste substante sunt secretate de corp in scopul “imperecherii”, astfel femela atrage masculul din aceeasi specie prin eliberarea feromonilor potriviti pentru a-l aduce la ea.

Unde se gasesc feromonii?

Tuturor ne plac diferite arome frumos mirositoare si le asociem cu diverse lucruri, spre exemplu, foarte des asociem lavanda cu relaxarea. Multi dintre noi folosim parfumuri in diferite moduri, pentru a imbunatati mirosul dintr-o incapere, al hainelor si al corpului nostru. Parfumul este extras din plante si flori si declanseaza diverse simturi cu scopul de a induce anumite stari. Plantele contin feromoni, care se transforma in parfumuri si din acestea catre simturile noastre pentru a obtine reactia dorita.
mai multe detalii aici....http://www.medicina-naturista.ro/sti...romonilor.html

Cred ca am tulburat niste ape. MA pun la zid, astept pietroaiele.