Citat:
Īn prealabil postat de horatiu.miron
Acum doi ani, cand s-au anuntat taierile in salarii, pensii si ajutoare sociale, traiam din 503 lei pe luna, ajutor de somaj din care trebuia sa tin o gospodarie. Ca n-am deznadajduit si ca pana la urma am reusit sa ies din gaura, e treaba mea. Dar chiar atunci, cand eram in cea mai grea perioada a vietii mele, m-am bucurat cand am auzit ca in sfarsit se face ordine in sistemul de pensii, ca se ia inapoi ce s-a dat drept pomana electorala, ca se reformeaza sistemul bugetar, atat de ineficient, corupt si sugator de bani.
Nu locuiesc intr-o vila, ma consider parte din patura de jos a societatii, n-am nici studii superioare si castig destul de putin la patron. Dar nu dau vina pe stat pentru problemele mele, niciodata nu am facut asta.
Nu ma pot plange ca n-am de munca, atata timp cat altii au. Pentru ca daca altii au si eu nu am, inseamna ca aia sunt mai buni ca mine, mai performanti, ca e mai mare nevoie de ei decat de mine. Si asta spune ceva despre mine, nu despre statul in care traiesc.
Cam asta e rationamentul meu.
|
Din pacate nu toti oamenii sunt asa descurcareti ca d-voastra.
Nu mi se pare normal sa va bucurati cand se face ordine in sistemul de pensii, ganditi-va ca acesti oameni au muncit toata viata si au dreptul la acesta pensie, este ilegal ce s-a intamplat , chit ca sunt tanara nu mi se pare normal ce s-a intamplat cu pensionarii, as vrea sa va vad dupa o viata de munca daca o sa va convina sa vi se taie pensia.
Dupa conceptia d-voastra care ar mai fi totusi rolul acestui stat daca nu il puteam acuza de nimic? Sa nu mai dea nici pensii, nici ajutoare, sa traiasca fiecare cum poate, legea junglei?