Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Pana la urma, fiecare cu "fluturasii" lui, dar nu veniti aici sa spuneti care e parerea voastra in materie, luand-o "filosofic" cum ca nu are sens sa fie pacat. Poate unii sunt copii inca si nu si-au lamurit problema asta din punct de vedere religios. Ce face fiecare in dreptul lui, este o chestiune personala, dar nu-i drept sa pretindem pe un forum crestin-ortodox (ia seama Mihnea, ca nu esti fair-play, aici), ca a te tatua, nu e un pacat. Cine va da acest drept? Daca preotii catolici permit, asa cum permit inca multe altele, fie la voi. Pe noi lasati-ne mai putin "open-mind"...
|
Dar dumitale cine îți dă dreptul să susții că tatuajul ar fi păcat ? Chiar nu-ți dai seama de situația ridicolă în care te bagi ? Nu sesizezi că faci confuzie între părerea dumitale personală și părerea Bisericii Ortodoxe ? Corect este să spui "eu am convingerea personală că a-ți vopsi pielea este un păcat" și totul e mult mai clar atunci. Arată-mi un document, unul singur măcar, emis de vreun sinod ortodox, sau chiar și de un episcop ortodox, care să susțină ciudățenia ecuației tatuaj = păcat. Dumneata și cu alții ca dumneata ați transformat ortodoxia într-un război al tuturor contra tuturor, după cum se observă și din ultimele postări de pe forum: război ortodoxo-ortodox. Deosebirea față de protestanți, la care (teoretic) e liber să înțeleagă ficare ce vrea din Biblie și voi nu există. Doar că voi înțelegeți fiecare ce vreți cu ajutorul duhovnicului. Asta am constatat și pe topicul despre planificarea familială în concepția ortodoxă. Unul e contra prezervativelor și îl ia pe duhovnicul Cleopa. Alta e pentru prezervative și îi dă în cap duhovnicului Cleopa cu duhovnicul Seraphim Rose. Omule, păcat este ceea ce definește Biserica drept păcat. Iar în această materie "Biserica" nu suntem toți. Există urmași ai apostolilor care au misiunea aceasta. Deci: a spus vreun urmaș al apostolilor din spațiul ortodox că a te tatua este un păcat ? A făcut asta într-un document, ceva, de exemplu o pastorală ? Dacă da, pune documentul pe masă, să îl citim. Dacă nu, abține-te de a expune părerile dumitale, sau ale vreunui călugăr Varzuvie, ca fiind părerea Bisericii dumitale.