Citat:
În prealabil postat de CelMandru
Grea este crucea, dar de vrei să te mântuiești, cere ajutorul preabunului Dumnezeu. De-ai ști cât de Bun este, n-ai putea niciodată să-ți dezlipești gândul și inima de Dânsul. Fără El, oricum, nu ești în stare de nimic. Roagă-te, omule! Roagă-L pe Bunul Dumnezeu să te miluiască! Roagă-O pe Prea Sfânta Născăctoare să rămâi pe calea cea dreaptă. Să ai credință. Să poți să înduri totul cu bucurie, cu răbdare și smerenie, mulțumindu-i Domnului Dumnezeului Tău care-ți vrea întotdeauna binele, fără să-ți dai seama.
|
"Roaga-te, omule! Roaga-te!"...
Cand sa se mai roage, omul, daca toata viata alearga sa-i roage pe ceilalti sa se roage? Pana si rugaciunea in sine, paleste de marire si slava desarta cu toate faptele bune pe care doar credem ca le-am facut peste zi, in loc sa varsam lacrimi amare si sa vedem ca de fapt vrajmasul face din noi un ostas de nadejde si chiue de bucurie pentru asta.
Citat:
Unde să alergăm noi când vom cădea sub povara crucii pe calea spre împărăția pe care ne-o făgăduiești nouă?
|
Pai unde sa alergam? De obicei ii acuzam pe cei de langa noi ca ne-au pus piedica si ca au ceva impotriva mantuirii noastre.
Citat:
După astfel de făgăduințe nu mai are loc, fraților, nici o îndoială și nici o temere. Testamentul este adevărat; pecetluit cu sânge, adeverit de cer și pământ, primit și întărit de Tatăl! După un astfel de Testament nu mai pot avea loc nici un fel de răstălmăciri. Nici la testamentele omenești nu îndrăznește nimeni a-și adăuga cuvintele sale; îndrăzni-vom oare a adăuga cuvintele noastre la un testament dumnezeiesc? Tot cel ce are urechi de auzit a auzit cea de pe urmă voință a Domnului său; de voiești împărăția, suie-te pe cruce! De vei slăbi sub povara crucii, aleargă către Tatăl; de va întârzia a-ți răspunde Tatăl, cere ajutorul Fiului! Fii credincios până la moarte (Apoc. 3, 10), și oricine ai fi tu, vei ședea pe tronul făgăduit ție (Apoc. 3, 21). Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele celui ce șade acum în mormânt nu vor trece (Mt. 24, 35).>> (Sfântul Inochentie al Odessei)
|
Urechile mele, aud doar ce vor sa auda si sunt surde in rest. Si atunci cand mi se pare ca am cules cu grija Cuvantul lui Dumnezeu, vine vrajmasul si il scutura din radacina ca se alege praful de toate semintele Adevarului, iar eu in loc sa aduc pacea cea binecuvantata, aduc numai sminteala si dezbinare...
Vai mie, ca nu sunt in stare de nimic bun pe lumea asta!