View Single Post
Vechi 17.01.2012, 17:29:45
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
1. Nu ma impiedica nimic sa spun "miluieste-ne pe noi" fara "pacatosii",ca pacatosi avem dreptul de a ne numi doar pe noi,nu pe altii. Cel putin cand rosteam rugaciunea la comun parintele Staret ne-a sugerat sa nu spunem si "pacatosii", ci doar "miluieste-ne pe noi". In fine,eu ma refeream la forma standard a rugaciunii,ca si cei din Sfantul Munte rosteau tot o formula mai completa,prin care sa rugau pentru lumea intreaga.
2. NU am niciun dubiu cu privire la aceasta rugaciune,o si practic,o sa afirm mereu ca e extraordinar de buna,am si citit despre semnificatia si puterea ei.
3. Ideea si intrebarea in sine era una simpla: de ce sa o consideram mai puternica decat "Tatal nostru". Asta e tot. In rest nu am niciun dubiu,sunt cu totul deacord cu Rugaciunea inimii.

Iertare daca am fost inteles gresit. Doamne-ajuta!
Într-una din cărțile cu mărturiile despre Părintele Arsenie Boca, se spune că dânsul îndemna oamenii, că atunci când dau de un necaz să spună de nouă ori rugăciunea Tatăl Nostru. Dar în altă parte, tot Părintele sfătuia oamenii să nu se dezlipească de rugăciunea inimii.

Eu cred că nu există rugăciunea mai puternică decât alta. Și mai cred că e de datoria noastră să rostim aceste două rugăciuni în tot ceasul, de nădăjduim la mila Domnului.
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Reply With Quote