Usere Erethorn, sunt doua posibilitati, ori nu ai citit postarea mea ultima legata de subiectul asta (ceea ce nu cred, pentru ca ai mai postat dupa aceea):
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...3&postcount=80 ori faci ca de obicei si intrebi de zece ori acelasi lucru, uitand ca ai mai intrebat si ti s-a raspuns, doar din dorinta de vorbire desarta. Mai e posibilitatea sa nu intelegi daca e un mesaj mai lung, eu te-am mai intrebat asta.
Acum ce asteptari ai, sa ma citez de fiecare data de cate ori ma intrebi, adica sa dau citate din mesajul meu precedent?
O sa presupun ca intentiile sunt bune, si intrebi de zece ori ca sa afli adevarul si astfel sa te intorci la adevar, nu doar pentru cearta de cuvinte. Si iti raspund si la aceste intrebari, desi o sa ma repet.
Dumnezeu e Atotputernic, nu exista limite la Dumnezeu. De aceea poate sa-i mantuiasca pe toti oamenii, apocatastaza de care vorbeste Origen.
Sfantul Ioan Damaschin vorbea de puterea rugaciunii, ca pana si pe un pagan a putut sa-l mantuiasca, ceea ce si lui i se parea ceva extraordinar. Si sfantul Ioan cunostea doar aceste doua exceptii pana in secolul VIII, pe care le-a si enumerat.
Si nu au avut cei doi fapte ale lor, ci doar norocul sa se roage niste sfinti pentru ei. Din raspunsul dat sf. Grigorie ni s-a spus sa nu ne mai rugam pentru paganii decedati.
Asadar, daca cineva nu e Enoh sau Sf. Ilie atunci o sa moara dupa un numar de ani. Daca cineva nu e Falconilla sau imparatul Traian atunci va avea nevoie de harul din BO ca sa se mantuiasca.
Intrebare pentru cei ce sustin ca mantuirea depinde doar de fapte, ce fapte bune a avut talharul de pe cruce? Fapta lui buna a fost credinta in Iisus chiar inainte de moarte.