Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90
Doar daca'i permitem!
|
Din pacate, ii permitem. Chiar daca nu suntem de acord cu sistemul, nu luam nici o atitudine.
Nu stiu cum, dar oamenii imi par...prea obositi psihic. Prea obositi sa ia atitudine, multumiti ca deocamdata nu ii afecteaza direct si lor le este bine. MI se pare ca ne complacem intr-o stare de bine aparenta. Si cred ca acest "bine" se va rasfrange impotriva noastra.
Ca o paralela, am vazut azi cati oameni au iesit in strada. 13 mii din 20 de milioane. Cred ca e destul de graitor.
A nu se intelege ca sunt pro manifestari in strada, ci am observat cat de obositi suntem. Cat de preocupati de binele momentan.
Suntem ca niste oi risipite.Nu avem un tel comun, o traiectorie comuna. Aia care au iesit in strada, au iesit din variate motive. Nimic la unison. O mie de voci. Nu stim ce vrem, nu stim ce sa cerem.Nu suntem uniti. Am fost formati de-a lungul timpului prin diferite mijloace sa ne dezbinam. Sa nu mai tinem la identitatea nationala. Sa nu mai luptam ptr viitorul nostru, al copiilor nostri, al neamului nostru romanesc.
In curand vom face parte din marea familiei a europei. Numele Romania va exista doar in inimile unora. atat. Personal, cred ca nici pe harta nu vom mai exista. Vom fi doar un judet european.
"Unde esti, tu tepes, Doamne, ca punand mana pe ei...."