View Single Post
Vechi 17.01.2012, 23:09:01
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu este vorba despre Biblie este vorba despre invatatura crestina.Am mai auzit o chestie la cineva ca " vorbele lui Hristos au prioritate cand citim Biblia ".El nu intelegea niste chestii sustinute de apostoli asa ca si-a inventat singur o doctrina in care "vorbele lui Hristos au prioritate ".Pai daca apostolii au predicat o invatatura gresita hai sa-i scoatem din carte.Dar ce ne facem ca si Hristos folosea expresia "este scris ".Si ceea ce era scris era scris de oameni.David,Daniel,Isaia,Moise si toti ceilalti au fost oameni prin care Dumnezeu a vorbit.Apostolii au fost oameni prin care Dumnezeu a vorbit.Sfintii au fost si sant oameni prin care Dumnezeu vorbeste.In sensul asta "scriptura " inca se mai scrie si azi.
Acum inteleg,am avut emotii,la cate versiuni biblice am sa aud ca este inca deschis canonul lesinam direct S-au mai formulat teorii in trecut conform carora intre invatatura Mantuitorului si ceea ce au transmis Apostolii sunt diferente,Apostolul Pavel fiind principalul vizat.In acest fel se forma o fisura in unitatea mesajului NT cat si in ceea ce priveste continuitatea invataturii lui Hristos.Ideea a cazut cumva in uitare si a fost abandonata,fiind,as spune,mult prea liberala,insa in trecut teologi precum Von Harnack au criticat cumva accentul prea mare care s-a pus pe partea apostolica a NT in detrimentul Evangheliilor.In fine,discutie complicata,eu nu sunt de acord cu ideea dar probabil periodic ea tenteaza si pe altii.Seara placuta va doresc.

Last edited by Scotland The Brave; 17.01.2012 at 23:17:48.