View Single Post
Vechi 19.01.2012, 13:51:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Da, o definitie pentru frica lui Dumnezeu este destul de greu de dat pentru ca ea este o stare interioara si nu un obiect exterior. Ca, se spune, o definitie e cea care delimiteaza, adica pe baza ei identifici un obiect de alt obiect. Dar, inteleg ce vrei sa spui, doresti mai mult niste caracteristici, niste elemente pe baza carora sa o poti identifica mai bine. Eu o sa dau doar semnificatia ei pentru mine, nu pot sa o fac la modul general. Si o sa o leg de cuvintele din Biblie care m-au marcat cel mai mult: "Eu sunt lumina lumii ..". Inchipuieste-ti, draga Cezar, o noapte intunecoasa si cineva bajbaind pe un teren necunoscut. In stanga si-n dreapta, inainte si inapoi, tot felul de viroage, maracini, gropi sau prapastii. Deodata o lumina puternica vine de Sus si tu incepi sa vezi bine peisajul. Incepi sa te orientezi. Lumina te si ghideaza sa gasesti cararea cea buna si incerci, pe cat poti, sa mergi pe ea. Simti atunci o mare bucurie ca ai gasit cararea cea buna dar, in acelasi timp, simti si o frica interioara, nu de jivine sau animale salbatice ce te-ar putea ataca, nu, ci o frica de a nu se stinge Lumina aceea. Sa nu ramai din nou pe intunerec!
Aceasta e pentru mine frica lui Dumnezeu.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Este o TEAMĂ ! Cred că-i mai bine astfel , pentru a delimita FRICA de TEAMĂ ! Această TEAMĂ , este însăși flacăra de veghe a treziei noastre .