View Single Post
Vechi 20.01.2012, 00:34:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Voi ce faceti cand aveti "jene" de a sustine pe fata credinta?
Am avut ani de zile "jena" aceasta, până într-o zi când am auzit citit în biserică fragmentul acela în care Domnul nostru ne cere să nu ne rușinăm de El, amintindu-ne că se va rușina și El de noi. Parcă îmi vorbea mie. Atunci am realizat că "jena" pe care o simțeam, de fiecare dată, când trebuia să îmi spun rugăciunea dinaintea mesei în vreun restaurant, ori când trebuia să îmi fac rugăciunea de seară în văzul mai multora, ori "jena" de a pronunța chiar sfântul nume al Mânuitorului nostru, de a-I spune "Cristos", înlocuindu-l cu "divinitatea", "Dumnezeu", ori altfel, era de fapt din cauză că mă rușinam de El.

Acuma, îmi văd de practica mea de credință la fel, cu mai mulți ca și când aș fi singur. Văd uneori mirare, ca și când bunicii lor nu făceau tot așa. Mă mai întreabă unii din ce sectă sunt, ca și când dacă te rogi înseamnă că faci parte dintr-o sectă. Alții, care nu au citit nimic din Biblie, dar au citit despre Biblie de prin cărțile lui Kernbach sau alte asemenea "surse" se arată doritori să analizeze Biblia cu mine în fața vreunui șpriț. Dar eu abat discuția, știind că nu duce la nimic bun. Nu înțeleg de ce se miră lumea chiar așa. Mai puțin s-ar mira dacă aș fi musulman și mi-aș scoate covorul verde, decât se miră că un creștin face un lucru așa de normal precum ridicarea în picioare și spunerea unui psalm după ce chelnerul aduce farfuria cu mâncare. Dacă mă socotesc ciudat, puțin îmi pasă: în acest caz și bunicii lor erau ciudați.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote