View Single Post
Vechi 20.01.2012, 09:39:01
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Aici e BUBA !

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Dupa o cununie civila, mirele si-a invitat prietenii la o masa la restaurant. Erau toti oameni de lume, oameni petrecareti, nedati cu ale bisericii. Printre ei se nimerise si un calugar mai in varsta, prieten in copilarie cu tatal mirelui. Inainte de-a incepe masa se ridicara toti in picioare, cu paharele cu tuica in mana si unul mai indraznet zice: "- Si acum sa facem o inchinaciune!" Si inchinara toti zgomotos in cinstea mirilor, numa' calugarul cel batran statea cu capul in jos si fara de pahar in mana. - Brrrrr, se strambara toti de taria bauturii. - Tare, tare, inchinaciunea asta, ziceau ei glumind cu nonsalanta. Apoi se asezara sa manance. Binenteles, glume, veselie, zarva mare, tot tacamul de la o petrecere, iar din cand in cand il tachinau pe bietul calugar: - Si zii tataie, nu uitasi nimica? - Nu, dragilor, ce sa uit? zicea bland "tataie" privindu-i cu ingaduinta. Si radeau mesenii si isi dadeau ghionturi ca l-au facut pe "tataie" sa-si uite de rugaciunea de dinainte de masa. Batranul isi vedea linistit de masa sa, de farfuria sa, manca cuviincios din toate, adica ciugulea din fiecare cate putin. In orice caz, "tataie" era motiv de mare veselie, numa' bun de facut bascalie cu el. Dar "tataie" nu se supara, ii privea cu blandete, ba mai si zambea la glumele lor. Se zice ca a fost o masa reusita, avea toate ingredientele lumesti: mancare buna si din abundenta, bautura asisderea, omul de facut bascalie de el care sa-i binedispuna pe toti era acolo, ce mai, sarea si piperul unei petreceri reusite. La final, cand sa se ridice si sa plece toti, se ridica intai "tataie" al nostru in picioare si dandu-si doua perechi de palme, zice: - Tiiii, da' prost mai sunt! Acuma stiu ce am uitat la inceput si va multumesc ca toti ati incercat sa-mi amintiti da' io, prost cum sunt, nu pricepeam. Am spus rugaciunea doar pentru mine in gand si voi ati fi vrut sa o spun cu voce tare. Iaca o spun acum si imi cer iertare de gafa. Si spuse cuminte "Tatal nostru", apoi pleca. Mesenii perplecsi, inghiteau in gol. Tot cheful pierise ca un fum, toata veselia s-a dus, nu mai avea farmec petrecerea. Se sculara unul cate unul si plecara.
Intrebare: - Suntem noi in stare sa facem ca "tataie"? Putem rabda batjocura pentru Hristos si sa fim prilej de bascalie, iar aceasta sa o facem cu seninatate si fara sa ne suparam, nici sa ne maniem pe cei ce ne batjocoresc? Oare nu ne suparam si ne maniem noi numai cand ne contrazice cineva, daramite sa mai primim si ocari? Spunem noi rugaciuni cu duiumul si facem inchinari cu nemiluita, ne credem mari credinciosi dar cand e sa suportam ocari sau doar o mica contrazicere imediat ne umflam in pene si strigam: "-Sa nu te atingi de mine, sa nu ma intepi, ca ia uite ce tare m-am gonflat! M-am facut de trei ori mai mare ca tine, mai pispirica!"
Usor e sa zicem "Doamne, Doamne" dar taaaaare greu sa suportam ocari pentru El. Aici e buba mare. Aici e "jena". Iertare ca suparai din nou.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Bună critica și mai ales autocritica , de , ca la ședințele fostului P.C.R. ! Păcat că majoritatea suntem ași în filozofii , și atât , sau cum se mai spune acu , "analiști" politici , economici , și iaca acum și religioși , niște pârliți de analiști și atât , nimic mai mult . De curând discutam cu cineva și spunea :"să fi tu sănătos câți scriu pe aici de credință , dragoste, iertare, iubire , lumină . . . , cu țigarea în colțul gurii , sau pe scrumiera de lângă calculator , sau cu mintea aburindă de alcool . . . !" . O fi , stau eu să ma gândesc , dar n-am puterea de a zări pe cel ce tastează din spatele monitorului . Puterea cuvântului și a credinței , până la urmă , stă în fapte , nu în povești frumos redactate , dar oricum se simte de la o poștă minciuna , masca "observatorului" de servici . Mulțumim domnule MariS_ pentru noua poveste tastată de tine ! Har, smerenie și jertfă de sine . . . . . . . . .

Last edited by cristiboss56; 20.01.2012 at 09:43:03.
Reply With Quote