View Single Post
Vechi 21.01.2012, 10:28:43
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exista si in Biserica Ortodoxa multe seturi de rugaciuni care trebuie facute zilnic timp de o perioada de timp (am vazut la cumnata mea, dar nu-mi amintesc despre ce e vorba). Nu este vorba de ritualuri magice. Este vorba de staruinta in rugaciune, asa cum ne invata Domnul nostru (amintiti-va de parabola femeii care il batea la cap pe judecator sa-i faca dreptate).
Staruinta e una. Practicarea unui ritual care pare a avea o incarcatura magica e cu totul altceva. Si nu am spus ca unele persoane care se declara ortodocsi nu il practica. Tocmai aceste ritualuri fata de Anton de Padova sunt dovada. O fac la fel si fata de sfinti ortodocsi ca sa nu spuneti ca ma ascumd dupa deget.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Este adevarat, nu trebuie neaparat sa-i acceptati pe sfintii catolici. Insa va sugerez nici sa nu-i denigrati.O data pentru ca DOmnul nostru ne interzice, apoi pentru ca ei si-au dedicat viata lor Lui Dumnezeu si ei vor da socoteala despre modul cum au facut-o. Insa, atita vreme cit nu gasiti in viata sau scrierile lor lucruri de condamnat (singura lor vina fiind aceea ca au fost catolici) trebuie respectati macar ca si oameni care au incercat sa-L slujeasca pe Domnul nostru.
Nu ca nu e neaparat. E gresit. Si nu i-am denigrat pe sfintii catolici. Am spus doar ca potrivit invataturilor ortodoxe nu sunt sfinti si nu trebuie cinstiti ca atare.