Citat:
În prealabil postat de Petre.
Cum iti poti da seama ca o anumita afectiune pe care nu reusesti sa o rezolvi in decursul a catorva ani, si cu ajutorul medicinei, si a bisericii, este de fapt crucea ta si de fapt nu ar mai terbui sa incerci sa scapi de ea, findca crucea trebuie dusa ?
Cum iti poti da seama de asta ?
|
Orice afecțiune ați avea, trebuie să o tratați. A ne duce crucea nu înseamnă a renunța să ne tratăm. Înseamnă să privim suferința ca pe un bine pe care ni-l face Dumnezeu, să nu cârtim, să nu ne lamentăm, și să înțelegem că aceasta-i o cale de îndreptare, o cale de apropiere de Hristos. Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu, adică să nu mai păcătuiască. Dumnezeu caută la sufletul omului. Prin suferință, ne apropiem de Hristos, prin jertfă, prin smerenie. Iertați-mi îndrăzneala! Doamne ajută!
Iată un material video, pe care eu îl consider excepțional, cu părintele Arsenie Papacioc, despre suferință: http://www.youtube.com/watch?v=ODCzqsneuq8 . Sper să vă fie de folos.
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Last edited by CelMandru; 21.01.2012 at 10:47:08.
|