View Single Post
Vechi 21.01.2012, 22:31:46
Dasy de Mara Dasy de Mara is offline
Member

Data înregistrării: 28.12.2010
Locație: Nürnberg
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Dasy de Mara
Post Rude catolice, unde le pomenesc?!

Sa amintesc intai, ca si cel catolic se roaga la Dumnezeu; sa nu uitam apoi ca Domnul Dumnezeu, Insusi a randuit fiecarui neam locul si timpul vietuirii lui; mai ganditi-va si la Pilda Domnului nostru Iisus Hristos cu Samarineanul, care s-a ingijit de cel ranit, ce zacea in cale.
Luca 14/33. "Asadar oricine dintre voi,care nu se leapada de tot ce are nu poate safie ucenicul meu". Moise a avut curajul sa-I zica lui Dumnezeu sa-L stearga din cartea Lui, daca nu-I iarta pe cei ce au pacatuit, facand vitelul de aur.
Cartea a doua a lui Moise: Iesirea,capitolul 32/32: "Rogu-ma acum, de vrei sa Le ierti pacatul acesta, iarta-I iar de nu, sterge-ma si pe mine din cartea Ta, in care m-Ai scris". Sigur ca ptr indrazneala lui l-a pedepsit, dar credeti oare ca omul lui Dumnezeu, care a vorbit cu Insusi Mantuitorul, inainte de Sfintele Ptimi, va mai fi judecat? Se intelege de la sine ca el este in Imparatia cerului.
Apoi I-a cerut Moise sa mearga Insusi Domnul cu ei.
Dca omul sau preotul este desavarsit in credinta si slujba si crede cu toata puterea lui in Dumnezeu, sigur ca poate sa-i cearaorice. Isusi Mantuitorul nostru a zis ca "Bolnavul are nevoie de doctor si nu cel sanatos. Ela venit pe pamant si s-a jertfit ptr cei pacatosi, nu ptr cei nepacatosi. Oare nu este simplu de inteles, ca Domnul Dumnezeul si Mntuitorul nostru Iisus, cu nemarginita Lui mila si indurare Va asculta si rugaciunile celor sfintiti ptr Sfanta Slujba a preotiei?
Fcerea capitolul 47/7: Apoi a dus Iosif pe Icov, tatal sau, si l-a infatisat innaintea lui Faraon
si a binecuvantat Iacob pe Faraon;
47/10: "Si iarasi a binecuvantat Iaacob pe Faraon si a iesit de la el".
Oare si-a retras Dumnezeu fagaduinta facuta ptr faptul ca Iacov - madular al poporului ales al lui Dumnezeu a binecuvantat pe Faraon, regele Egiptului, care era pagan sie el si poporul lui si se inchinanu la idoli?
Facerea, capitolul 33/17: "Si azis Domnul catre Moise: "Voi face sice ai zis tu, pentru ca ai aflat bunavointa inaintea Mea si Te cunosc pe tine mai mult decat pe toti".
Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Icob, capitolul 1, versetul 6: "Sa ceara insa cu credinta, fra sa aiba niicii o indoiala, pentru ca cel ce se indoieste este ca valurile marii, arunacat de vantincoace si incolo".
Cap 1 / Versetul 7: "Sa nu gandeasca omul acela ca va lua ceva de la Dumnezeu".
Apoi Insusi Mantuitorul a zis: "Cereti si vi se va da,bateti si vi se va deschide".
A Domnului este judecata si toata mantuirea la El.
Doamne ajuta-ne si ne intelepteste, ca sa facem numai voia aproapelui, precum Ai zis, dar mai intai de toate amintete-ne ce Ti-am cerut, adica "VIE IMPARATIA TA, FACA-SE VOIA TA, PRECUM IN CER, SASI PE PAMANT si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
C a Ta este esteImparatia: a Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh. Amin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doamne iarta prea marea mea indrazneala, daca nu e pe masura indurarilor Tale si mareste-mi credinta in locul ei.

Citat:
În prealabil postat de Oana_A Vezi mesajul
Pot sa le pomenesc in acatiste sau pomelnice pt psaltire sau Sf. Maslu pentru sanatate ?

Le-am pus in pomelnic (Sf. Liturghie) si acum am aflat ca nu e bine.
Reply With Quote