În prealabil postat de Dasy de Mara
Dar cum ramane cu aceasta: "Rugati-va ptr binefacatorii vostrii?" Ore nu cel ce face voia Tatalui va fi rasplatit. Cei pe care noi ii numim necredinciosii zic una si alta, dar ce fac ei bun si rau, si inima lor cine o cunoaste, daca nu Insusi Dumnezeu? Ce este mie a judeca ce face preotul, daca i-am "poruncit", precum zice isusi Sfintia sa cand se roaga lui Dumnezeu ptr iertarea pacatelor celor pomneiti.Eu mi-am facut datoria. Nu m-am rugat numai eu, ca ma cred nevrednic ptr binefacerea ce a facut-o, "necredinciosul", ptr mine si l-am rugat si pe cel caruia I-a dat Har, daca nu se roaga inseamna ca tot din voia lui Dumnezeu o face,caci daca cel ptr care te rogi sau ii dai binecuvantare nu este vrednic de ea, se intoarce binecuvantarea la cel ce a dat-o.
Prima Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru, 5/5: "Imbracati-va intri smerenie, pentru ca Dumnezeu celor mandri le sta impotiva, iar celor smeriti le da HAR".
Daca preotul se roaga ptr unul asazis neortodox, oare nu-i va rasplati Dumnezeu. El fiind Dumnezeu a spalat picioarele ucenicilor, care inca nici nu aveau pe Duhul Sfant, oare nu le va asculta rugaciunea. Ore nu Dumnezeu a facut toata faptura, oare nu El ne-a impodobit pe fiecare cu frumusetea LUI? El a facut si oameni negri, albi si galbeni si mici (Zaheu) si mari (fii lui Enac), cu parul negru, cu parul ondulat sau "drept", etc.
Atat preotii cat si noi avem Pildele Lui, ce am putea face mai bine, dacat sa-I urmam PILDELE SALE, fara a incalca poruncile.
Cnoanele trebuie sa fie si ele revizuite, daca acestea cumva se contrazic in esenta cu poruncile. Cum inainteaza viata, asa sporeste si credinta si daca bogatia Harului, descoperind CU VOIA LUI DUMNEZEU unele din nenumaratele Sale TAINE, pentru a nu ne lasa pe mana vrajmasului, ca sa nu ne pierdem cu totii, oare nu le vom pune in aplicatie? Caci spunea cineva ca un Avva fiind in pragul mortii plangea si unul din frati l-a iintrebat: "Avvo, dar si tu plangi, cand ai facut atatea fapte bune"? Atunci el a zis: "Dar eu nu stiu ca toate ce am facut eu bine, au fost bune si la Dumnezeu.
Noi stim ca sporirea duhovniceasca a crestinului, este un dar de la Dumnezeu.
DACA preotul sau eu nu ma rog ptr asa zisii neortodocsi, care eu zic ca sunt binefacatorii nostrii, e ca si cum as zice: "Doamne de ce Lai facut pe acesta sau pe acestia? Trebuia sa lasi pe unul de credinta mea sa ma ajute" Oare avem noi pamantenii dreptul de a-L lua la rost pe Dumnezeu? Cine Cunoaste Tinele Lui Cele nenumarate?
Toate drepturile de publicare, a articolelor scrise pe si referitor la aceasta tema, sunt rezervate celui ce in orasul care ma gasesc si vietuiesc, de cand S-A milostivit DUMNEZEU de mine, celui, ce prin Harul ce i-a fos tdat m-a binecuvantat la gasirea si intrarea mea in Biserica Mama, adica a bisericii ortodoxe.
__________________________________________________ __________________________
|