Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Dragul meu, în mod sigur, capitalismul nu e singura formă organică de configurare politică a societății, chiar dacă e superioară comunismului (și asta discutabil, eu le văd pe amândouă la fel de rele și inumane și mai ales, necreștine).
Discrepanțele sociale nu se realizează neapărat prin "alergarea" de bună credință a omului harnic și inteligent, acestea se mai realizează și prin hoție, jaf, exploatare etc. (vezi marii înavuțiți pe seama imperiilor coloniale și în urma multor morți ai sclaviilor moderne din America și Orient).
|
Exact! Subscriu intru totul! Capitalismul treuie distrus. Si daca e nevoie de un razboi mondial, quasi atomic sau nu, sau de catastrofe naturale spre a nimici oranduirea care prezinta lacomia drept motor al societatii, numind-o "eficienta, rentabilitate, concurenta", atunci...let it be.
Guardian knight, cred ca o duci prea bine, si ai maaare nevoie de niste...zgaltaieli karmice sa te trezesti...sper sa ajungi in situatia de semisomer, cum sunt eu... am niste neamuri basiste, si canci ajutor sau intelegere "dar ce, cine o duce rau?"...invat linux, si multe altele, si incerc sa imi incropesc o afacere cu un prieten, in care eu sunt ala cu partea stiintifica, si el cu banii...
Mi se rupe ca e chipurile necrestin ce am scris. Suntem oameni, cu bune si rele, si spre deosebire de d-l gardian nait, aflator pe ast forum, eu nu rad de cei care o duc mai rau decat mine. Insa da, nu ma deranjeaza sa vreau ca acei care o duc prea bine si rad de altii sa...coboare nitel in mlastina disperarii, sa vada partea ailalta a realitatii.
Un aspect important, frati si surori: un stat, odata ce colecteaza taxe si impozite si face si impune legi, are si datoria de isi ajuta cetatenii. Bine, experimentul masonic jegos de infam care este statul modern, capitalist sau comunist, nu stie decat sa ceara. NU sunt adeptul cocolosirii lenei, dar nici a ce se intampla acum. Ce ar trebui sa ceara este asta: sa oblige oamenii care nu vor sa munceasca, desi pot, sa o faca, dar pe dreptate, nu ca in dictaturi, iar celor care chiar vor sincer sa munceasca, sa le asigure locuri de munca si conditii de trai decent. Pariez ca cei care sustin "laissez faire" sunt din cei care o duc cam prea bine, cum se zice in Ardeal, "crapa-n bine"...Le urez trezire grabnica prin mana dura a sortii!