Cred ca fratele Mihnea a explicat perfect, nu mai e nimic cu adevarat important de adaugat. Totusi, trebuie sa observam ca, dupa dizidenta lui Lucifer si caderea omului, tot ce este instinct, structura sau functie in lumea vie, inclusiv in aceasta privinta, este coruptibila. Astfel: cerinta femeilor de a aprecia sansele masculului uman de a intretine "cuibul" a devenit, in zilele noastre, o obsesie patoligica pentru "arata super musculos si/sau e plin de bani", mai ales a doua. La barbati, nevoia de lupta s-a tranforamt in variatele cariere de ucigasi, pardon, profesionisti ai serviciilor secrete si armatelor, organizatii care exploateaza si intretin un instinct candva sanatos, acum pervertit, aceste organizatii avand scopul, marturisit, mai pe fata mai pe ascuns, de a ucide pentru diverse aiureli religioase, nationale sau politice. Asta e costul prostiei protoparintilor speciei Homo "sapiens".
Nu ii condamn, in nici un caz, pe cei care au tendinta sa absolutizeze relativa normalitate a impulsurilor mai sus-discutate. Fiecare cu calea sa. Eu stiu ca nu vreau sa fiu bogat, tocmai ca nu sa ma trezesc cu niste inutile de admiratoare langa mine, cu care mi-as pierde timpul...un trai decent, fie si singur, e minunat. (Bine, tocmai calea de mijloc e cea mia dificil de aflat: te poti trezi ca fie ajungi pe strada, fie, luptand sa supravietuiesti, ai ajuns de fapt bogat). Dar asta e deja off-topic.
On-topic: barbatii cauta la femei "formele" tocmai din cauza afurisitului de instinct de procreere. Si e vina Vrajmasului si protoparintilor ca aceste cerinte ajung, prea des in ultima vreme, sa fie denaturate, adica suite pe un piedestal, in timp ce scopul dublu, adica dragostea/mantuirea in doi si facerea de copii, este aruncat in temnita...
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 22.01.2012 at 03:25:47.
|