View Single Post
Vechi 22.01.2012, 13:58:41
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Eu zic sa ii scrieti scrisori mamei copilasului cu sd. Down sfasiat de caiini in oras, nu de lupi in padure. Sa ii explicati cum e cu trecutul pe langa caini si alte strategii de convietuire in jungla urbana.
Draga Arwein,imi pare rau pentru micut,Dumnezeu sa il aiba in paza Sa,insa citeste atent (a) in acest articol: http://revistapresei.businesslive.ro...t-cere-ajutor/...nu vorbim de caini comunitari!

Cainii respectivi aveau stapan,(unul iresponsabil evident!) care ii lasase in inconstienta sa criminala liberi langa proprietatea pe care o aparau.
Dupa cum v-am spus,atacurile cainilor cu stapan sunt cele mai periculoase.Multi isi antreneaza cainii pentru atac sau ii "inraiesc" prin tot felul de metode primitive,insa neavand cunostintele unui dresor care cunoaste elemente de comportament canin,ajung sa faca din aceste animale,adevarate arme letale pe care de multe ori nici ei insisi nu le pot stapani.
Si pe strada va sfatuiesc,daca intalniti persoane care umbla cu caini de lupta sau cu potential agresiv fara botnita si lesa,sa ii ocoliti.Pot sa nu fie periculosi,insa e mai bine sa nu riscati.Deasemenea,daca in drumetiile pe munte treceti pe langa o stana,fiti atenti sau cautati sa discutati cu ciobanul inainte,pentru ca si acei caini pot fi deosebit de agresivi,fiind invatati sa protejeze turma,atentie la proprietati inchise,chiar apartinand unor institutii,care pot tine caini ce nu sunt prea invatati cu prezenta intrusilor pe teritoriu...mai bine cereti portarului sau unui om de'al locului sa va insoteasca la intrare si iesire.
Iar revenind la acest caz,din punctul meu de vedere,animalele chiar nu au nici o vina,si-au protejat teritoriul,vina apartinand exclusiv stapanului care normal ar fi sa fie anchetat,in cazul in care micutul nu supravietuieste,sub acuzatia de omor din culpa.

Last edited by heaven; 22.01.2012 at 14:01:41.
Reply With Quote