Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Regele creatiei este omul. Nu poate fi asemuit sau comparat cu o amoeba.
|
Nici n-a asemuit, am vrut doar să sugerez ca ambele ființe au aceeași Sursă a vieții. Și nu doar Sursă, ci și Același Susținător al vieții.
Citat:
Tocmai pentru ca a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Nici in ceea ce priveste viata sa de pe pamant nici in ceea ce priveste moartea sa ca sfarsit al vietii pamantesti. Daca noi vedem cu ochii trupului ca omul moare si vedem ca si un caine sau o pasare moare asta nu inseamna ca suntem asemenea cainelui sau pasarii sau oricarei alte vietati fie ea si o amoeba doar pentru ca atat putem sa vedem si sa intelegem in acel moment.
|
Cu regret constat că aici nu suntem de aceeași opinie. Eu merg pe încrederea în Cuvântul lui Dumnezeu, dumneavoastră nu știu pe al cui cuvânt. Iar Cuvântul Lui spune că animalele ca și omul au primit suflare de viață în corpurile lor (
Facerea 1,30;
6,17).
Citat:
"Omul a fost creat de Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea Sa. El este singura faptura pe care a zidit-o Dumnezeu cu mainile Sale, iar nu numai prin cuvant, ca pe toate celelalte. L-a creat apoi cu sfatul celor trei persoane ale Prea Sfintei Treimi, ca zice la Facere : " Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra " ( Facere 1, 26 ) . Trupul omului a fost creat din pamant, iar sufletul lui a fost insuflat de Dumnezeu in chip nevazut.
|
Dacă omul a fost creat după "chipul și asemănarea Lui", nu înseamnă că are o constituție identică. Aveți cumva impresia că Dumnezeu e din pământ și are suflare de viață- Doamne iartă-mă!?
Citat:
Omul este compus din doua parti - trup si suflet - dihotomism, asa cum ne invata Biserica noastra Ortodoxa
|
Da, biserica dumneavoastră așa vă învață, însă Dumnezeu ne învață cu totul altceva:
Gen 2,7 (trup + suflare de viață => asta însemnând un suflet viu).
Citat:
Omul are duh, adica suflet animal ca toate vietatile
|
confuzia aceasta între suflarea de viață și suflet se daorează tot bisericii dumneavoastră, ori este numai o reminiscență a filosofiei lui Platon&Aristotel?
Citat:
sufletul animal al omului apartine trupului
|
Învățătura aceasta parcă ar fi din taica Darwin, iar nu din Scriptură.
Citat:
sufletul de origine divina creat de Dumnezeu in om, care se uneste cu trupul in clipa zamislirii si se duce la cele vesnice prin moarte. Trupul se va reuni cu sufletul la judecata viitoare
|
De mai bine de un an cer cu insistență să mi se aducă dovezi scripturistice în sensul acesta și nu primesc decât teorii. Să fim bine înțeleși, dacă doriți să-mi dați dvs. răspunsul, evitați vă rog teoriile (până acum acestea au încărcat inutil spațiul topicului), și indicați punctual unde scrie că:
- la creație (respectiv la naștere) Dumnezeu ar pune în om suflet, iar nu suflare de viață
- la moarte acel "suflet" prin separare de trup s-ar duce chipurile la cele veșnice, adică și-ar continua viața (sau ființa, cum vreți s-o numiți) conștient de sine, cu simțuri, pentru veșnicie.
- trupul se va reuni cu sufletul la judecata viitoare.
Dacă sunteți dispusă să-mi indicați
concret aceste dovezi biblice, vă mulțumesc anticipat; dacă nu le aveți, nu vă mai osteniți degeaba!
Citat:
Omul este " regele creatiei " pentru ca este facut cu sfatul Prea Sfintei Treimi, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu; pentru ca are suflet viu si poarta in el, prin Botez, pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh. Omul este singura fiinta care primeste darul de a spori in virtute, in sfintenie si in putere
|
Sunt de acord cu dumneavoastră, bineînțeles modificând partea subliniată cu ce spune Biblia (
este suflet viu, adică a devenit suflet viu. Gen.2,7)