View Single Post
Vechi 22.01.2012, 19:54:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Si totusi,despre nici o alta faptura Dumnezeu nu spune ca ar fi creata dupa chipul si asemanarea Sa,nici macar despre ingeri,din ceea ce stiu.Desi,ca parere personala,cred ca si ei sunt creati tot dupa chipul Lui Dumnezeu,insa ce anume are omul in plus?
Iar,gandirea nu tine in mod direct de spirit,chiar daca sunt interconectate,comportamentul si morala sunt atribute ce sunt formate de societate,nu ne nastem cu ele si atunci,prin ce anume ne asemanam spiritual vorbind cu Dumnezeu?
Adica,nu vreau sa fiu insistenta,dar chiar nu inteleg...la punctul dvs de vedere ma refer.
Cred că "chipul și asemănarea" se referă la faptul că omul a fost creat ca o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă, o personalitate conștientă de sine și un caracter aparte. Din nefericire diavolul a reușit prin păcat să schimonosească în om acest "chip și asemănare" Numai prin Hristos, strălucirea slavei lui Dumnezeu și întipărirea Ființei Lui (Evrei 1,3), natura noastră este transformată din nou după chipul lui Dumnezeu (Col. 3,10; Efes. 4,24).
Nu știu îngerii cum au fost creați, din câte cunosc, Scriptura nu ne dezvăluie. Decât că omul a fost creat puțin mai prejos decât îngerii (Evrei 2,7).