View Single Post
Vechi 22.01.2012, 23:23:38
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
As dori,rugaminte general valabila,un link catre un catehism ortodox/regulament/ceva de acest tip unde sa citesc negru pe alb scris asa ceva.Vreau sa vad cu ochii mei acesta conditie.Cu multumiri.
Daca aveti pretentia sa gasiti scris mot-a-mot aceste lucruri in vreo carte ortodoxa, ori care ar fi ea, , va anunt de pe acum ca asa ceva nu exista .
Cel ce a formulat aceasta parere este desigur cazut sub judecata Sf. Canoane deoarece foloseste lucruri aproape reale dar in sens peiorativ.
Dar nu cu acela am eu treaba , din punctele mele de vedere, poate vorbi orice , si despre descoperirea ouatului la gaina , nu ar fi prima data ... este doar problema lui, nu asta ma intereseaza acum pe mine !
Insa puteti ajunge la aceasta idee astfel : din credinta ortodoxa initiala s-a desprins/rupt cea catolica , dupa care, cum bine stim ,din aceasta si pina in ziua de astazi s-au desprins puzderie de credinte care nu mai au nimic in comun cu credinta ortodoxa incepatoare decit pomenirea simpla a numelui lui Hristos MIntuitorul .
Conform Sfintelor sinoade ortodoxe (a toata lumea drept credincioasa) si mai precis a canoanelor eleborate de acestea ca si a canoanelor sinoadelor locale si a unor sfinti stilpnici ai ortodoxiei (toate aceste canoane au aparut ca nevoie de a explica credinta ortodoxa si de a condamna eretismul care este vechi decind lumea ... doar ereticii sunt altii, caci doctrinele sunt aceleasi de eretice si de mii de ani ) tot ce nu este din biserica mama ortodoxa , initiala, nu este de la Hristos ci de la stana = prima constatare !
Aici nu are rost sa ne indoim sau sa purtam discutii, adica nu cu mine , deoarece stim bine cu totii care am citit Scriptura ca Hristos spune , prin gura apostolului, ; ,, Un Domn, o credinta , un botez" , deci nu este loc de mai multe credinte in acelasi Hristos (ca daca nu il considera pe Hristos Dumnezeu atunci nici nu se mai pune problema de religie !), nici de mai multe feluri de botezuri si mai ales nici de a crede unii in Hristos si altii doar in Dumnezeu , ca si cum Hristos nu ar fi Dumnezeu (aceasta este o forma noua, moderna de arianism !) !
Apoi, atunci cind se savirseste botezul unui neofit sau si mai mult a unui eretic (,,si mai mult" , in sensul ca in aceasta situatie cele ale botezului ortodox sunt si mai adeverite deoarece primeste la Hristos , in biserica sa, pe unul care pina acum a fost cert impotriva Lui si nu precum un prunc care nu a fost cu nimeni !) exista un subcapitol numit popular ,,lepadari" sau exorcizari , lepadare de satana , evident , ca de altcineva de cine sa fie vorba , moment in care te lepezi de ispititorul, il blestemi si il scuipi pe acesta , urmind sa te unesti cu Hristos, sa ii crezi si sa ii slujesti Lui = a doua constatare !

Acum, uniti cele 2 constatari pe care vi le-am aratat si pe care desigur ca le stiati si veti ajunge unde va spus domnul EteticTron (imi pare rau de asemanare dar singur si-a ales nik-nameul , parca ar fi o premonitie !... dar nu luati in seama orice joc de cuvinte buclucas ! Daca este de alta religie si a cutezat sa intre pe un site ortodox, se mai intimpla sa aibe si de rabdat , ca de simbre suntem buni cu totii !) si veti ajunge la cum trebuie sa iti blestemi si parintii (in sens cu totul exagerat !) . Noi ortodocsii il blestemam pe satna ... si nu ne intereseaza cine are treaba cu el , asta este doar treaba acelor , ca doar nu ii impinge nimeni in bratele lui, chiar daca ei sunt parinti, frati, etc !
Cred ca sunteti suficient de cult si de bine intentionat ca sa nu rastalmaciti cuvintele intr-un sens in care pepenele cantalup ajunge dovleac pt porci !

NB : eu am incercat sa va spun o parere dar daca vreti ceva mai sofisticat cautati dvs. in teologia ortodoxa si veti descoperi ... America .
Dar totusi pt. incercarea mea, pt. efortul meu , va rog sa-mi dati satisfactie si sa-mi spuneti cite religii stiti dvs. ca s-au rupt vreodata (exceptind pe cea catolica) din Biserica Orotodoxa ?

Last edited by zaharia_2009; 22.01.2012 at 23:29:37.
Reply With Quote