View Single Post
Vechi 22.01.2012, 23:45:01
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Terminus

CONCLUZIILE PELERINAJULUI
POZITIVE
:in ciuda lipsei de un ghid s-au vazut toate obiectivele scrise si asta deja este o calitate pentru ca din experientele mele anterioare nu toti fac si ceea ce scriu pe lista!!
Grecia este o tara frumoasa, croazierele spre manastiri au fost foarte reconfortante ,odihnitoare,cu exceptia a doua zile cind am prins ploaie , zilele au fost insorite.
NEGATIVE:
1.PLECAREA in pelerinaj din Timisoara CU O INTIRZIERE NEMAININTILNITA ,CU 3 ORE INTIRZIERE!!
2.Necunoasterea orelor de toamna a mersului vapoarelor spre insulele ce ne interesau ,fiind nevoiti sa asteptam dupa ce am fost pusi sa ne sculam dimineata!!devreme.
3.Superficialitatea explicatiilor in obiective ba chiar lipsa cu desavirsire a mentionarii in autocar ce anume se poate vedea in obiectivul respectiv,adica urmator[vedeti si la Tesalonic,nu s-a spus de acea catacomba subterana ,nici inainte nici dupa aceea…macar…
4.Hramul la SF.GHRASIM in KEFALONIA desi era in obiectiv nu l-am prins din cauza furtunii pe mare,dar daca s-ar fi cunoscut programul si porturile de plecare probabil ca s-ar fi atins si acest obiectiv,pierdut din cauza acestei superficialitati a organizatoarei!
5.Mare supeficialitate la insula Zachintos ,la biserica SF.DIONISIE am stat extrem de putin ,nici la pangar nu am avut timp de a intra …nu cred ca nu ar fi fost o alta solutie…dar s-a preferat de organizatoare recurgerea la aceasta solutie de mintuiala.

CONCLUZII GENERALE
In linii mari ne-am folosit sufleteste si asta este cel mai important fapt,am avut parte de rugaciuni de dimineata si de seara pe autocar,citie de preoti ,chiar de vecernii ,de acatiste citite pe autocar ,pe vapor dar din pacate NU si la fatza locului la sfintii la care ne-am inchinat si nici la SF.Apostol ANDREI ,apostolul romanilor!!!avind cu noi jumatate de autocar cu monahi si inca 3 preoti de mir.De asemenea s-au cintat in toate locurile de catre monahi cintece religioase in cinstea MAICII DOMNULUI ,care ne-au incintat auzul si sufletele.De remarcat prestatia deosebita a monahilor si preotilor la EGHINA ,unde a fost singurul loc unde s-a cintat acatistul SF.NECTARIE…pe care il puteti auzi si vedea pe canalul meu de pe youtube.
http://www.youtube.com/user/sofiaiug...rst_upload#p/u
Azi am pus si IERIHONUL