View Single Post
Vechi 23.01.2012, 01:32:36
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
O mica corectura , Ioane ! Pai vezi unde ne duce dezbinarea , frate ? Pe un thread radeai de chestia cu ecumenistii , forumistii , si alte cele , spre deliciul unor "prieteni" de ai tai din provincie ! Da , Ioane , prin astfel de atitudini ecumeniste , ne taiem singuri craca de sub picior , si ai sa-mi dai dreptate , cand vor navali in biserica pe care zici ca o iubesti , popoarele migratoare , si vor calca totul in picioare , inclusiv aceasta ORTODOXIE , atat de interesanta pentru unii din afara . O sa ramai cu putin har , smerenie zero si jertfa de sine uitata de mult , ca tot ii place prietenului tau ecumenist sa incheie mesajele pe acest forum ORTODOX cu : har , smerenie si jerta de sine ,adica :
Cristi, iarta-ma te rog, dar acolo pomeneam despre omenie, nu despre ecumenism.
Ca despre omenie am mai invatat cate ceva de la oameni, multumesc lui Dumnezeu!
Cat despre ecumenism, in continuare imi mentin pozitia: nu am inca o pozitie! ...:)
Marturisesc ca orice vant care trece prin Biserica dar raneste pe oameni, cred ca are un miros urat.
Noi am fost creati pentru lupte bisericesti, in schimb Biserica este formata (si) din oameni pentru folosul oamenilor, pentru pace, deoarece doar in pace poate omul sa lucreze cu ceva spor la miile de neajunsuri sufletesti.
Dezbinarea de pe forum are radacini lumesti, mai intai, eu asa cred. Adica nu stim, inca, sa dialogam de pe pozitii diferite. Boala romaneasca actuala, epidemie mare care face prapad. Asta e problema, in conceptia mea.
Ca i-a placut lui MariS_ ce am scris, o fi pesemne pe nivelul de la om la om, nu in planul credintei. Sunt destule diferente in acest ultim plan intre mine si MariS_, dar nu imi fac grij mari deocamdata, mantuirea fiecaruia dintre noi depinde de faptele noastre si de harul lui Dumnezeu, nu de acordul dintre noi pe problema ecumenismului.

Cred ca se face inflatie pe forum de termenul asta, ecumenism, e ca un virus patruns in computer...) desi incep sa cred ca nu stie nimeni prea bine in ce consta de fapt ecumenismul... Oare ma insel?
Iar daca nu stim bine pentru ce ne certam (ca e limpede ca nu stim, nu stim noi nici randuiala de la slujbe, care sunt vechi de sute si mii de ani, darmite despre un fenomen care adie ca o tendinta, deocamdata), atunci: de ce oare ne mai certam? ...

Uite, de acum incolo ma abtin de la subiectul acesta. Nu il cunosc si e dupa cuviinta sa imi tac gura. Sper ca vei fi de acord cu pozitia mea...:)

P.S. Iarta-ma, te rog... faceam glume acolo ca era prea incordata atmosfera, imi parea un moment de impas, asta a fost. Cat despre asprimea ta fata de MariS_, iti spun sincer ca nu imi place. Ma tem sa nu te grabesti cand ii spui anumite lucruri... Vrei sa fii bun si sa faci putina rabdare pentru a vedea, poate, si in alta lumina decat in ultimele zile? E posibil, frate Cristian, sa ne iutim uneori. Pavaza ne e un mic efort de rabdare. Iarta-ma, te rog, ca am indraznit un sfat, iarta-ma frate, spre binele nostru o spun, spre iertare!

Last edited by ioan cezar; 23.01.2012 at 01:55:25.
Reply With Quote